Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Här gör Beyoncé succé på countrygala

Beyoncés bejublade spelningen med Dixie Chicks på countrygalan CMA Awards har rört upp starka känslor på sociala medier. Samtidigt som hon hyllas av artister som Reese Whiterspoon har countryfans gått till attack mot Beyoncé. "Respektlöst", twittrar några av kritikerna.

Det var countrymusikens stora kväll i Nashville, men ändå var det pop- och r'n'b-drottningen Beyoncé som regerade. Tillsammans med countrytrion Dixie Chicks spelade hon en bejublad version av sin singel "Daddy lessons" på countrygalan CMA Awards.

Hyllades av Witherspoon

Låten möttes snabbt av reaktioner på sociala medier, bland annat twittrar skådespelaren Reese Witherspoon "Älskar det!".

Kritiserades av countryfans

Men alla älskade inte framträdandet och flera countryfans har gått till attack på sociala medier där man beskriver uppträdandet som "osmakligt" och "respektlöst". En del av kritiken har bland annat att göra med Beyoncés stöd av rörelsen Black Lives Matter, som kämpar för svarta amerikaners rättigheter.

"Skamligt att galan tillåter en polishatande, antiamerikansk rasist på sin scen! När tappade countrymusiken bort sig själv?" twittrar en av kritikerna.

Andra uttryckte i stället hatet rakt ut och de rasistiska påhoppen haglade mot Beyoncé.

 

Släpptes direkt efteråt

Versionen släpptes direkt efteråt för gratis nedladdning, och Dixie Chicks har även lagt ut en officiell studioversion på sin webbsida. Bandet har tidigare gjort covers på "Daddy lessons" på flera konserter under sin världsturné.

Låten finns med på Beyoncés album "Lemonade" som släpptes tidigare i år.

Bland prisvinnarna på galan märktes Garth Brooks, som utsågs till årets artist, och Dolly Parton som hedrades för sin livsgärning inom musiken.

Dixie Chicks är just nu aktuella med sin turné  DCX MMXVI World Tour.

Se mer från countrygalan CMA Awards: