Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Här festar Angelina Jolie loss på småkryp – med sina barn

Superstjärnan Angelina Jolie njöt av en minst sagt udda måltid tillsammans med barnen när hon besökte Kambodja. På menyn fanns både skorpioner och spindlar. – Det är svårt att tugga skorpioner, konstaterade hon.

När Angelina Jolie besökte Kambodja tillsammans med barnen för att göra reklam för sitt filmprojekt First They Killed My Father, fastnade hon på bild ätandes insekter. Bakom publiceringen står BBC och videoklippet publicerades under söndagen.

I videon konstaterar stjärnan bland annat att "det är svårt att tugga skorpioner". Hon frågar även om det är "någon som vill dela på en spindel?".

Vidare ska Jolie ha instruerat barnen i hur man som enklast festar loss på spindlarna.
– Ser ni den hårda delen där ni behöver bita? Dra ut klorna, säger hon i klippet.

Ätit insekter förr

Och Angelina Jolie är ingen nybörjare i sammanhanget. Första gången hon reste till Kambodja åt hon syrsor, något hon också berättar för barnen.
– Syrsor. Man börjar med syrsor. Syrsor och en öl och sen går man över till fågelspindlar.

Barnen verkar ha uppskattat syrsorna. I en intervju med Good Morning America i tisdags uppgav hon att barnen åt dem som snacks.
– De kan äta en hel påse med syrsor som om de vore chips.

Fulla av näringsämnen – enligt amerikansk forskning

Skådespelaren verkar inte vara helt fel med att äta insikter. En amerikansk studie från förra året, publicerad av Journal of Agriculture and Food Chemistry, kom fram till att de innehåller massvis av nyttiga ämnen – exempelvis magnesium och järn. Forskarna jämförde också syrsor med nötkött och kom fram till att insekterna innehåller mer järn per mängd föda.

Förbjudet i Sverige

I Sverige är det dock förbjudet att saluföra insekter som mat. Sveriges Radio rapporterade i oktober förra året om en krögare som bytt ut en del av sitt mjöl mot insektsmjöl, och blev stoppade av Miljöverket.