Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Här får Peter Ahlborg träffa idolerna i Kiss

Faktumförsäljaren Peter Ahlborg är kanske Göteborgs största Kiss-fan. Och nu har han fått träffa medlemmarna i det legendariska bandet på Gothia Towers: "Det var ett minne för livet".

Möjligtvis känner du igen Peter Ahlborg för just nu pryder han månadens bild i årets Faktumkalender. På bilden har han en Kiss-tröja och genom åren har han åkt världen runt för att se favoritbandet.

– Jag var en ännu större Kiss-fanatiker när jag var ung. Den mest fantastiska konserten var år 1996 när Kiss hade återförening med originalmedlemmarna. New York city. Madison square garden av alla ställen. Då var det fart, herregud det glömmer jag aldrig!

LÄS MER: Så bra var Kiss i Scandinavium

LÄS MER: Här festar fansen inför KISS i Scandinavium

I samband med bandets Sverigekonsert besökte Peter Ahlborg både Tele2 Arena och Scandinavium. Efter spelningen i Göteborg åkte Peter Ahlborg runt på de olika hotellen i stan för att få till ett möte. Till slut hamnade han på Gothia towers.

– Jag tänkte att någonstans måste de ju vara. Det var bara Gothia Towers kvar, men där var det inte heller särskilt många fans. Men det gick ett rykte om att de var där.

Träffade hela bandet på hotell

Och på torsdagskvällen träffade han först trummisen Eric Singer.

– Han var jättevänlig och ställde upp på bild. Det var väldigt vänligt han hade lika gärna kunnat gå därifrån.

Men Peter Ahlborg nöjde sig inte med att bara träffa trummisen. Därför steg han upp tidigt på fredagen för att få chansen. Runt klockan ett dök bandet upp i entrén.

– Jag träffade Gene Simmons och hans son. Alla stannade upp för att ta sig tid för mig. 

Varför gillar du Kiss så mycket?

– Kiss är det ultimata beviset på att det går att börja med två tomma händer och skapa ett fenomen, ett multinationellt företag. Den amerikanska drömmen går att uppfylla om man har starka mål och drivkrafter i livet.

"Jag hamnade snett tidigt i livet"

Och kämpat har Peter Ahlborg gjort med missbruk och hemlöshet. Men nu har han varit nykter i tio år.

– Jag är öppen med mitt liv, både det positiva och det negativa. Jag hamnade snett tidigt i livet med ungdomskriminalitet. Det kanske är hemskt att säga, men jag kände mig inte älskad av mina föräldrar. Det värsta var när de kastade ut mig när jag var 20 år och bytte låset. Jag kan inte skylla på en grej men det var startskottet för femton år av drickande, ibland enormt kraftigt, säger Peter Ahlborg och fortsätter:

– I samband med Kisskonserten den sjätte maj hade jag inte druckit på exakt tio år. Så jag firade det i Stockholm. Jag pratade med managern på hotellet och berättade om mitt liv, att jag varit alkoholist och hemlös. Han lyssnade verkligen på mig och fattade att jag var en person utöver det vanliga.

Men efter två Kiss-konserter och en resa till Stockholm blir det till att försöka sälja fler Faktum.

– Jag har inga pengar kvar så nu är jag tvungen att sälja...

Vill spela in dokumentär med Kiss

Trots denna träff är Peter Ahlborg inte helt nöjd. Han vill ha en videoinspelad intervju för en kommande dokumentärfilm om hans liv.

– Jag kommer inte nöja mig med det här!

LÄS MER: Julen i Göteborg invigd - med soppkök och kalendersläpp

LÄS MER: Levde som hemlös med sin dotter