Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Här delar Bossen med sig av favoritspellistan

Bruce Springsteen är aktuell med sin Broadway-show. I en intervju med Variety avslöjar han dock några av sina favoritmusiker. – Jag går fram och tillbaka, men jag letar alltid efter något nytt som inspirerar, säger han.

I en intervju med Variety berättar Broadway-aktuella Bruce Springsteen om sina favoritlåtar från nutida artister och band. I listan finns namn som The National, Lana Del Rey, Kanye West och Steve Earle.

LÄS MER: Rusning efter Springsteens Broadwaybiljetter

Bruce Springsteen har en diger karriär i ryggen. Han slog igenom 1975 och har släppt bland annat 18 studioalbum, fem livealbum och sju samlingsalbum. Trots detta finns det, enligt honom, låtar från andra artister han önskar han själv skrivit. Detta gäller exempelvis Steve Earle vars musik finns på hans lista.

– En av de bästa. Jag lyssnar mycket på honom, säger Springsteen i intervjun med Variety.

"Jag letar alltid efter något nytt som inspirerar"

Under intervjun får han frågan om varför han nästan bara har musik från samtida artister, när han tidigare sagt att han i princip bara lyssnar på gammal musik.

– Jag går fram och tillbaka, men jag letar alltid efter något nytt som inspirerar. Jag är så välorienterad i mina gamla favoriter – man kan alltid hitta något nytt i dem – men jag har gått igenom dem så många gånger under åren. Det finns en hel del bra låtskrivande och musik som görs., berättar Bruce Springsteen och fortsätter:

– Musik gör mig fortfarande exalterad och det är en spännande tid, men tricket idag är att du verkligen behöver söka för att hitta det. Men jag lyssnar rätt mycket och det har fortfarande en helig plats i mitt hjärta. En bra sång är alltid inspirerade – det får dig att vilja vara bra. Så jag söker alltid efter nya grejer.

Klicka i bildspelet ovan för att se alla artister och band som Bruce Springsteen har i sin lista.