Här är Woah Dads nya artist

Han är gatumusikanten som sprider punk på Göteborgs gator. Nu har han fått ett skivkontrakt. – Jag skriver splittrat. En av mina bättre låtar handlar om en av mina vänner som leker alkoholist för han tycker det är coolt, säger Jon Fredriksson, mer känd som Punk-Jon, till Göteborg Non-Stop.

ANNONS
|

Till vardags är han gatumusikant, men är mer känd som Punk-Jon. Vanligtvis syns han till vid Brunnsparken eller Järntorget - men nu har14-årige Jon Fredriksson, som han egentligen heter,fått skivkontrakt.

Det är inte heller vilket skivbolag som helst, utan lokala Woah Dad! som annarshuserar stadens stora stjärnaHåkan Hellström. Något somGöteborg Non-Stopvar först med att skriva om.

Problem med polisen

Musiken är framförallt inspirerad olika former av punkrock som Ebba Grön, Green Day och NOFX. Låtarna hamnar främst om problem i Jons egen vardag.

–De kan handla om olika problem i livet, om mina problem med polisen till exempel. Det är ju olagligt att spela ute med förstärkare om man inte har tillstånd. En annan låt handlar om en lärare som var en jävel, har han tidigare sagt till GP.

ANNONS

LÄS MER:Punkaren Jon Fredriksson gör succé på Göteborgs gator

Uppmärksammad av Dregen

Tidigare under året blev Jon Fredrikssons närmast en viral succé på nätet i samband med att Dregen, sångaren i Backyard Babies, laddade upp ett klipp på honom när han spelar på järntorget.Ett klipp som senare spred sig om en löpeld i sociala medier.

ANNONS