Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Här är SD-festivalens hemliga gäst

I kväll uppträder den tidigare sångaren i The Boppers, Peter Jezewski, på Sverigedemokraternas festival i Sölvesborg.

- Jag sympatiserar med stora delar av vad de står för, säger Peter Jezewski till Expressen

SD-festivalen i Jimmy Åkessons hemstad Sölvesborg har kantats av flera avhopp från bland annat, Black Ingvars, Jan Johansen och Black Jack. Nu avslöjas festivalens hemliga gäst - ingen mindre än Peter Jezewski - tidigare sångaren i The Boppers. Dock ska det tilläggas att det var 23 år sedan som han lämnade gruppen. 

Peter Jezewski berättar för Expressen att han inte tvekade det minsta när han fick förfrågan om att uppträda under festivalen.

LÄS MER: Efter avhoppen - så blir SD:s festival

- Oavsett vad man har för åsikter så tycker jag att alla har rätt till god musik. Jag har ju spelat för Socialdemokraterna någon gång, och på fängelser. Alla har rätt att få höra rock´n´roll, säger han till tidningen. 

Bild: Jan-Erik Henriksson/TT
Bild: Jan-Erik Henriksson/TT

Han vill heller inte hymla med att han sympatiserar med "stora delar" av vad partiet står för. 

- Jag sympatiserar med dem, och jag räknar med att få någon smäll på käften, men jag får så mycket smällar ändå, säger han till Expressen. 

Förutom att det blir rock´n´roll med Peter Jezewski uppträder bland annat Jimmy Åkessons egna band Bedårande Barn och Ultima Thule under festivalen som pågår hela helgen. 

LÄS MER: Efter inställda SD-spelningen: Black Ingvars får hat och dödshot

I ett inlägg på Facebook skriver de nuvarande medlemmarna i The Boppers att de tar avstånd från allt som har med SD att göra, "ingen av oss vill någonsin bli ihopkopplade med deras politik".