Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/36

Här är kändisarnas tatueringar

Tatueraren Ida Berneryd inte imponerad av kändisarnas tatueringar.

Svenske Hollywood-stjärnan Joel Kinnaman hittade en praktisk lösning för att slippa boka studiotid och gifte sig med en tatueringskonstnär. Inte så dumt när man vill ha en hel gruppering av hus samlade på sina svällande biceps.

Det går knappt att hitta en skådespelare, artist eller fotomodell som inte tatuerat sig och trenden tycks inte avta. Alltfler går från enstaka gaddningar via sleeves till konstverk som täcker hela ryggen och vidare till mer udda ställen på kroppen. 

Fantasidjur är populära motiv, som Lady Gagas enhörning, men barnens namn och personliga motton, gärna skrivna på ett främmande språk är också vanligt.

Mamma på överarmen

Och så har vi den svenska schlagerstjärnan som tatuerade in ett porträtt av sin mamma på överarmen.

Enligt Ida Berneryd, tatuerare med salong på Vallgatan i Göteborg, är det dock inte längre så vanligt att kunderna kommer in med en bild på en kändis tatuering som förlaga.

- Det var mer förr, nu är det så vanligt med fina tatueringar och man kan hitta inspiration på Instagram, från tv-program som Miami Ink och på andra ställen, berättar Ida Berneryd som inte är överdrivet imponerad av hur kändisar i gemen väljer att tatuera sig.

- Ärligt talat ser det ofta rörigt och ganska ogenomtänkt ut, men det finns såklart undantag, säger hon.

"Man vill inte ha en random bebis på armen"

Ida Berneryd ägnar sig åt de realistiska, ofta lite större tatueringar som blivit alltmer populära. Kunderna har ofta med sig ett eller flera fotografier som förlaga. 

- Det är vanligt att man vill ha en tatuering som föreställer ens barn eller ett husdjur. Det är viktigt att det blir porträttlikt förstås, ingen vill gå omkring med en random bebis på armen. 

 

A photo posted by Ida Berneryd (@berneryd) on

Ida Berneryd berättar också att det fortfarande är populärt med texter av olika slag men att kunderna inte längre tycker det är lika viktigt att det ska finnas en personlig berättelse eller privat koppling till tatueringen.

- Det var nästan lite press där ett tag, att man var tvungen att ha en story. Nu är det mer att man vill att det ska bli fint, menar Ida Berneryd som också noterat att kunderna är alltmer bekväma med att tatuera sig på synliga delar av kroppen.

- Tidigare tatuerade man oftast överarmen först, men nu har tatueringar blivit mer accepterade så nu är det vanligast att man börjar med underarmen, man vill att tatueringen ska synas. Det är kul.

Kolla bildgalleriet för eventuell inspiration.