Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Här är Hollywoods populäraste stjärnor

Filmsajten IMDb har listat de mest populära Hollywood-stjärnorna under 2016. Och på topp tio finner man svenska Alicia Vikander (!), skriver nyhetssajten Variety.

Den populära filmsajten IMDb är en självklart val för många när det kommer till att både kolla upp filmer och skådespelare. De har nu listat de mest populära Hollywood-skådespelarna under 2016, skriver Variety.

Det hela baseras på sidvisningar på skådespelarnas profiler från mer än 250 miljoner unika besökare i månaden. De har listat de tio mest besökta skådespelarna, dock har de inte gått ut med aktuella siffror för varje stjärna.

Kvinnorna dominerar

I topp 10 är majoriteten kvinnor. Det är endast Leonardo DiCaprio och Tom Hardy som är män. Och bland de mest populära kvinnliga skådespelarna finner man svenska stjärnan Alicia Vikander på en sjunde plats.

Oscars-pris skapar intresse

Under 2016 vann hon en Oscar för bästa kvinnliga biroll i "The Danish Girl". För många människor världen över var hon förmodligen okänd innan den prisbelönta insatsen och därför är det inte så konstigt att många av IMDb´s användare kollat upp henne på sajten.

LÄS MER: Alicia Vikander i prestigefylld kalender

LÄS MER: Stjärnglans med Alicia Vikander i Göteborg

LÄS MER: Alicia Vikander och Michael Fassbender blev kära under filminspelningen

 

Kolla bildspelet ovan för vilka mer som är med på topp 10.