Här är Håkan hetast i Sverige

Blekinge, Halland och Kronobergs län. Där är Håkan Hellström populärast i hela Sverige. Åtminsstone om man går efter var det gjorts flest sökningar efter artisten på Google hittills under året. - Blekinge är ju Östersjöns svar på Göteborg, förklarar författaren och journalisten Patrik Lundberg, själv uppvuxen i länet.

ANNONS
|

Statistik från Google går att använda till allt från att tippa vem som vinner presidentvalet i USA ellerförutspå vinnaren i Eurovision Song Contest. Givetvis går det också att avgöra var i Sverige Håkan Hellström har flest fans efter var sökintresset efter Håkan och hans låtar är som störst. Sifforna talar sitt tydliga språk och Blekinge toppar listan.

- Det finns två alternativ. Det ena är att Håkan Hellström inte slagit igenom i Blekinge förrän 2016. Det tar helt enkelt ett tag innan saker tar sig ut i byarna, säger Blekinge-sonen Patrik Lundberg. Han utvecklar sitt resonemang: - Dessutom är ju Blekinge Östersjöns svar på Göteborg. Kusten, fisket, hamnarna och melankolin som driver in med havet finns där på samma sätt som på västkusten. Google har också statistik på vilka av Håkan Hellströms låtar som det sökts mest efter i respektive län. Favoriterna verkar vara Valborg, En midsommarnattsdröm, Kom igen Lena och Känn ingen sorg för mig Göteborg. På kartan nedan kan du se vilken av Håkans låtar som det googlats mest efter där du bor.

Topp 10 län med högst sökintresse för Håkan Hellström (2016):

1. Blekinge län

2. Hallands län

3. Kronobergs län

4. Kalmar län

5. Jönköpings län

6. Gotlands län

7. Västra Götalands län

8. Jämtlands län

9. Västernorrlands län

10. Norrbottens län

ANNONS