Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Här är Håkan Hellströms lyxbilar

Håkan Hellström har de senaste åren gjort succé med publikrekord på Ullevi och kommande turné. Något som också ger klirr i kassan. Genom Håkan Hellströms firma äger han två exklusiva bilar; en Land Rover Discovery och en Mercedes GLK. Dessutom äger han en Volkswagen Touran.

Trodde du att Håkan Hellström körde en gammal Volvo från 80-talet som i musikvideon till "En vän med en bil"? Då trodde du fel. Under 2015 gjorde bolaget "Tro och Tvivel AB" en vinst på nästan tre miljoner kronor. Men den stora summan är från 2014 då bolaget gjorde en vinst på mer än 23 miljoner kronor. 

Genom företaget "Tro och Tvivel AB", där Håkan Hellström är ordförande, äger han tre olika bilar. Och det är inte direkt några skrothögar. Mattias Rabe, webbredaktör på biltidningen Teknikens värld menar dock att Håkan Hellström valt väldigt praktiska bilar.

– Han är praktiskt lagd. Det får jag säga. Det är inga små bilar som det är trångt i och så där. Med kids är det smart att ha, säger han.

"En Volvo skulle sitta fint"

Dock är Mattias Rabe besviken över att Håkan Hellström inte kör någon Volvo.

– I Göteborg skulle en Volvo sitta fint tycker man. Och speciellt Håkan Hellström och hans koppling till staden. Det känns så. Men alla i Göteborg kör inte Volvo såklart, men de borde vara stolta, säger han.

Lyxbilen: Stadsjeepen

Den lyxigaste av bilarna är hans svarta Land Rover från 2016 som säljs för drygt en halv miljon kronor.

– Du ser inte jättemånga sådana på gatorna. Den kostar drygt 300 000 kronor mer än vad vanliga familjer brukar köpa för.

Lyxbilen 2: Mercedes

Dessutom äger han en svart Mercedes GLK från 2015 som inte längre säljs. Den har ersatts av en GLC som till privatpersoner säljs för cirka 400 000 kronor.

– GLK:n var något billigare eftersom bilpriserna var lägre då, säger Fredrik Wahrolén, PR- och kommunikationschef, hos Mercedes Benz.

Enligt honom är bilen en praktisk bil som kan köras lika bra i stan som i skogen. De som köper bilen är ofta manliga tjänstebilsinnehavare och egenföretagare med en aktiv livsstil.

– Denna kan jag tänka mig att Håkan Hellström gillar. 

Familjebilen: Touran

Men inte nog med det. Håkan Hellström äger också en riktig familjebil, en blå Volkswagen Touran från 2015. Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen, beskriver bilen som perfekt för en flexibel familj som ska skjutsa barn till aktiviteter eller åka på semester. Man kan fälla sätena på den och utnyttja antingen sju sittplatser eller ett stort lastutrymme.

– Håkan Hellström verkar vara en aktiv man så självklart är Touran ett bra val för honom.