Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/46

Här är galans alla klänningar

Beyoncé gjorde ett bejublat framträdande på Grammygalan i Los Angeles, och Adele föll i tårar när hon hyllade George Michael. Adele blev galans tunga vinnare och vann alla de tre mest prestigefyllda priserna. Men vem bar den snyggaste klänningen?

Adele och Beyoncé hade båda chans att ta hem pris i de tunga kategorierna årets album, årets låt och årets skiva. Och det blev Adeles "Hello" som blev årets låt, som stjärnan också inledde galan med.
– Tack för ert tålamod med mig och för att ni har hjälpt mig att skapa den bästa sång jag någonsin gjort, sade Adele när hon tog emot utmärkelsen för årets låt tillsammans med producenten Greg Kurstin.

Hennes album "25" fick också det tunga priset årets album, med Max Martin och Johan "Shellback" Schuster som medproducenter, samtidigt som årets skiva är hennes "Hello". Det gör henne till den första personen i Grammygalans historia som vunnit de tre tunga priserna vid två olika Grammygalor.
Läs ocksåAdele Grammygalans stora vinnare
Adele gjorde även ett bejublat framträdande där hon hyllade George Michael, som avled i december. Hon sjöng först bara några sekunder, sedan tvingades hon börja om. Men när hon väl tagit sig igenom sin cover på "Fastlove" fick hon stående ovationer, och hon hade själv tårar i ögonen.
– Jag vet att det är direktsändning, förlåt, sade hon när hon avbröt sitt framträdande.

Missade chanser

För bara några dagar sedan släppte Beyoncé nyheten på Instagram:Hon är gravid med tvillingar.

Och på galan i Los Angeles gjorde hon ingen besviken när hon visade hon upp babymagen i ett drottninglikt uppträdande med "Love drought" och "Sandcastles" i en hyllning till moderskapet – och sociala medier exploderade igen.

Beyoncé var nominerad i nio kategorier, en siffra som innebär att hon har 62 Grammynomineringar totalt – flest nomineringar hittills för en kvinnlig artist.

Men det stod tidigt klart att det inte skulle bli någon storslam för Beyoncé. Visserligen fick hon redan på "förgalan" sin första Grammy, för bästa musikvideo för “Formation” – men i flera andra kategorier som hon var nominerad i vann någon annan.

Läs också: Grammy: Alla vinnarna av Årets album