1/6

Här är den nya trailern till Bron

På nyårsdagen smäller det. Sista säsongen av Bron drar igång. Nu har den första trailern kommit på vad som blir slutet på den svensk-danska framgångssagan.

Den 1 januari 2018 rivstartar den sista säsongen av den hyllade kriminalserien Bron. Kriminalserien, som kretsar kring flera mordfall som äger rum nära den dansk-svenska gränsen vid Öresundsbron, har fått spridning över hela världen.

Seriens första säsong sändes på SVT 2011 och blev snabbt en succé. Världen över fängslades tv-tittare av det udda radarparet Saga Norén och Martin Rohde (spelade av Sofia Helin och Kim Bodnia) som tvingas samarbeta över gränserna för att lösa ett mordfall som påverkade både den danska och svenska polisen.

Det blev ytterligare två säsonger som mottogs lika väl som den första och serien har till och med överlevt ett avhopp från en av de två huvudkaraktärerna. Den tredje säsongen fick vi istället för Marin Rohde stifta bekantskap med en ny dansk kollega till Saga Norén när Thure Lindhart fick axla rollen som polisen Henrik Sabroe.

Serien har gjorts i flera olika versioner världen över. Bland annat The Bridge och The Tunnel som följer liknande premisser där poliser från olika länder måste samarbeta för att lösa mordfall som skett nära landsgränsen.

När nyheten om att det blir en fjärde säsong av Bron fick vi också reda på att det skulle bli den sista. Och nu har alltså den första trailern för den sista säsongen kommit.