Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/22

Här är de populäraste kändisarna på internet

I sociala medier är det kändisar och kvinnor som dominerar. Den som har mest följare av alla är sångerskan och skådespelerskan Selena Gomez, skriver nyhetssajten Forbes: "Det kommer bara ögonblick som jag fångar och tänker: det här vore perfekt för Instagram".

Nyhetssajten Forbes har sammanställt en lista över de kändisar med flest följare i sociala mediet Instagram. Oavsett hur bra koll man har på kändisar är listan något överraskande. På topp 10 finns bara två män - resten är framgångsrika kvinnliga skådespelerskor och sångare.

Ettaplatsen tas av ingen mindre än 24-åriga Selena Gomez med 103 miljoner följare på Instagram. Bara i år har hon fått 50 miljoner extra följare. Hennes, och därmed också hela Instagrams, populäraste foto 2016 fick över 5,9 miljoner gillamarkeringar.

 

@vogueaustralia 💜 in @louisvuitton @nicolasghesquiere

Ett foto publicerat av Selena Gomez (@selenagomez)

"Jag har nog inte direkt en strategi" säger hon. "Det kommer bara ögonblick som jag fångar och tänker: det här vore perfekt för Instagram", har hon tidigare sagt till Hollywood reporter och fortsatte;

"Om du inte kommer på något bra att skriva under bilden, släng in en emoji och låt det vara. [...] Jag försöker hitta en balans mellan att vara 100 procent mig själv och att slänga in en selfie med bra ljussättning."

LÄS MER: Selena Gomez: Så blev jag Instagrams mest följda

Selena Gomez är en av Disneys största profiler med en lång lista på filminsatser. Bland annat i "Mupparna", "The Big short" och "Neighbours 2".

På andraplats finner man den 26-åriga sångerskan Taylor Swift - en som är van vid att vara med på kändisarnas topplistor. Exempelvis är hon den bäst betalda kvinnliga sångerskan 2016.

LÄS MER: Här är kvinnliga musikerna som tjänar bäst

 

Se hela listan i bildspelet ovan för vilka mer som är med på topp 10.