Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Här är de Oscarsnominerade som tjänar bäst

Att vara Oscarsnominerad är minst sagt prestigefyllt. Men de flesta skådespelare har både pengarna och äran sedan tidigare. Fem av de stjärnor som är nominerade i skådespelarkategorierna finns på Forbes lista över bäst betalda kändisar.

Tillsammans har de fem stjärnorna tjänat drygt 5,7 miljarder kronor, skriver Forbes.

I topp bland de bäst betalda Oscarsnominerade skådespelarna finner man ingen mindre än 62-åriga Denzel Washington. Han är nominerad i kategorin "Bästa manliga skådespelare" för filmen "Fences". Dessutom har den amerikanska dramafilmen nominerats i ytterligare tre kategorier; "Bästa film", "Bästa kvinnliga biroll" och "Bästa manus efter förlaga".

Denzel Washington har tjänat mer än 2,6 miljarder kronor sedan Forbes började rapportera om stjärnans ekonomi från 2003. Det tack vare filmer som "American Gangster", "Man on Fire" och "The Equalizer".

Vunnit två Oscars

Åtta gånger har Denzel Washington varit Oscarsnominerad. Två gånger har han belönats med en vinst för sina rollprestationer i filmerna "Ärans män", från 1989, och "Training Day" från 2001.

LÄS MER: "En man som heter Ove" är Oscarsnominerad

LÄS MER: Recension - La La Land helt förtrollat bra

Lång och framgångsrik karriär

Denzel Washington är ett unikt exempel på en skådespelare med en lång och framgångsrik karriär med filmer som imponerat både på kritiker och publik. Hans filmer har dragit in över 3,7 miljoner amerikanska dollar världen över.

LÄS MER: Oscarsgalans mest ikoniska modeögonblick

 

Se bildspelet ovan för vilka fler som toppar listan.