Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Här är de 8 populäraste Youtube-klippen någonsin

Från Enrique Iglesias och Justin Bieber till ryska barnfilmer. Åtta Youtube-klipp har alla setts mer än två miljarder gånger styck.

Den spanska artisten Enrique Iglesias klättrade nyligen upp med låten "Bailando" på den prestigefyllda listan över vidoer som setts mer än två miljarder gånger på Youtube.

"Bailando" släpptes 2014 och blev under året en av de bästa sålda singlarna med totalt över åtta miljoner nedladdningar. I Sverige sålde singeln platinum, och musikvideon har sedan dess setts av ett rafflande antal människor. 

Justin Bieber och Taylor Swift

Trots att det i dagsläget endast är åtta stycken videor som setts två miljarder gånger styck har hela 53 klipp nått den magiska miljardgränsen. En stor majoritet av dessa är musikvideor. 

LÄS MER: Hitlåtarna som tar över din sommar

Av dessa tar popstjärnan Justin Bieber upp hela fyra platser, med låtar så som "Love yourself" och "Baby". Taylor Swift, Calvin Harris, Katy Perry och Shakira är andra artister som har fler än en video på listan.

Animerade barnfilmer

Bortser vi från artister och band så är det en något oväntad kategori som dominerar tittarmässigt - nämligen animerade barnfilmer. På plats fem över de mest populära klippen, och en av kanalerna med mest prenumeranter, hittar vi ett avsnitt av ryska "Majsa och björnen". Serien handlar om flickan Masja och sänds även via streamingtjänsten Netflix. 

LÄS MER: Disney bryter med Pewdiepie - och Youtube skrotar serie

En annan av de absolut största kanalerna heter "LittleBabyBum" och består av tecknade undervisningsfilmer och sånger för små barn. I dagsläget har kanalens samtliga filmer setts hela tolv miljarder gånger.

Hur bra koll har du på de mest populära Youtube-klippen? Klicka dig igenom bildspelet här ovan för att se de åtta klipp som setts över två miljarder gånger vardera.