Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Här är Angelina Jolies nya karriär

Hon är en Oscars-vinnande skådespelare, politisk aktivist och nu tar sig Angelina Jolie Pitt an akademien.

Angelina Jolie Pitt fortsätter att göra succé.

Nu har Hollywood-stjärnan blivit tillsatt som gästprofessor på London School of Economics (LSE). Ett av Storbritanniens mest prestigefyllda universitet, skriver nyhetssajten Independent.

Hon kommer undervisa på universitets kvinnocenter "Fred och säkerhet" och hjälpa studenter med att fullfölja sin masterutbildning.

Angelina Jolie Pitt har varit ambassadör för FN:s flyktingorgan och är en av deras särskilt utsända. Hon har kampanjat för flyktingars rättigheter, emot kvinnlig könsstympning och våldtäkt som ett vapen i krigsföring;

- Jag är väldigt entusiastisk inför masterprogrammet. Jag hoppas att andra akademiska institutioner följer detta exempel, då det är viktigt att bredda diskussioner kring kvinnors rättigheter och avsluta brotten som på ett oprortionerligt sätt drabbar kvinnor, så som sexuellt våld i konflikter. Jag ser fram emot att undervisa och lära mig från studenterna och dela med mig att de erfarenheter jag har efter att ha jobbat sida vid sida med regeringar och FN, säger hon enligt Independent.

Kursen pågår i ett år och innefattar utbildning i Kvinnor, fred och säkerhet, Kön och militarisering och Kön och mänskliga rättigheter.