Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Här är alla Idol-vinnare genom tiderna

Nu är 13:e omgången av Idol igång. TV4:s stora musiktävling har skrapat ihop en mängd vinnare genom åren. Minns du alla?

Nu har årets upplaga av Idol på TV4 rullat igång. Det är den 13:e i ordningen där tävlingen sänts varje år, med undantag för 2012. Det innebär så klart en rad med vinnare där Daniel Lindström var den första att plocka hem titeln år 2004.

Förra året var det Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen från Göteborg som vann och därmed också blev 2016 års Idol. Efter vinsten har Liam varit på turné och spenderat en hel del i studion. Detta har mynnat ut i en ny singel som troligtvis släpps redan nästa månad.

– Jag har spelat sedan december och bland annat besökt Los Angeles. Det känns helt sjukt att det redan är dags för en ny säsong av Idol, berättar han.

"Jag var vilsen"

När han får frågan om hur livet efter Idol sett ut, berättar Liam att han redan innan programmet hade en liten fanskara som nu växt sig ännu större.

– Folk kommer fram och hälsar. Det känns fint och jag tar det verkligen som en komplimang.

Som person har han inte ändrats särskilt mycket. Däremot är det en mycket mer säker Liam som åker runt i landet och spelar.

– Mina första steg i Idol gick inte så bra. Jag var vilsen. Visst, nervositeten finns kvar, men det är inte alls som då.

Tiden i Idol ser Liam som ett startskott för karriären och inte att den är allt.

– Efteråt, det är då man måste kämpa. Idol är lite av en spark i baken. Därefter gäller det att synas, spela, sprida ordet. Och spendera massor av tid i studion.

Liams tips – var en optimist

Det mest galna efter Idol är ändå hur igenkänd Liam känner sig.

– Du kan åka hur långt som helst. Långt hemifrån. Och ändå vet folk vem du är. Jag får massor av kärlek.

Liams stalltips till deltagarna i den kommande säsongen är att vara sig själva. Och att tro på sig själva. Det är, enligt honom, extremt viktigt.

– Positivt tänkande är A och O. Att vara med i Idol kräver mycket optimism.

Kommer du att se säsongen?

– Innan jag var med såg jag bara på Idol rätt sporadiskt. Men jag kommer att följa den nya. Jag är nyfiken och vill hänga med i vad som händer.

Då har Idol 2017 premiär

Första avsnittet av Idol 2017 sänds på TV4 klockan 20.00. I juryn sitter Kishti Tomita, Nikki Amini, Anders Bagge och Alexander Kronlund. Första stopp är Stockholm där jakten på Sveriges nästa stora popstjärna kommer att börja.

Klicka i vårt bildspel ovan för att se varje vinnare av Idol.