Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Här är Adam Pålsson – som Ted Gärdestad

Nu har inspelningarna av filmen om Ted Gärdestad inletts. Här är första bilden.

Den svenska artisten Ted Gärdestads liv ska bli film och nu har inspelningarna börjat. I rollen som Ted ser vi Adam Pålsson – känd från produktioner som Boys och Torka aldrig tårar utan handskar.

I samband med inspelningsstarten har Nordisk Film släppt den första bilden på Adam Pålsson som Ted Gärdestad. Som bilden ovan visar är likheten mellan skådespelaren och den avlidne artisten slående.

Hannes Holm i registolen

Filmen om Ted Gärdestad regisseras av av En man som heter Ove-regissören Hannes Holm som även gjort filmer som Himlen är oskyldigt blå och Sune i Grekland.
– Det är en ynnest att få regissera denna hyllning till Ted. Det är en historia med så många bottnar som verkligen drabbar, både genom all underbar musik och genom Teds orubbliga inställning till kärleken, säger Hannes Holm i ett pressmeddelande från Nordisk film.

Hans bror är inblandad i projektet

Med i produktionen finns även Ted Gärdestads bror Kenneth som, tillsammans med Ted, skapade musiken som gjorde Ted Gärdestad så älskad. Hans delaktighet i filmen består av inspiration och berättelser.
– Ted brukade säga att en dag utan kärlek är en förlorad dag. Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas och visas upp för en ny generation som kanske bara hört musiken men inte känner till personen Ted Gärdestad så väl, säger Kenneth Gärdestad i pressmeddelandet från Nordisk Film.

Tävlade i Melodifestivalen fyra gånger

Ted Gärdestad var aktiv som artist åren 1964 till 1997. Han är känd för tidlösa svenska låtar som Sol, vind och vatten, Jag vill ha en egen månad, Satellit, Ge en sol och Himlen är oskyldigt blå. Ted Gärdestad deltog i Melodifestivalen fyra gånger – 1973, 1975, 1979 och 1980. Tävlingen vann han en gång, nämligen 1979.

Han avled den 22 juni 1997 efter att ha hoppat framför ett tåg vid Häggviks station i Sollentuna. Filmen har premiär i år.