Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

GW tar upp gamla fall i ny tv-serie

Ny kanal men samme Leif GW Persson. I TV4-serien GW:s mord grottar han ned sig i ett gäng uppmärksammade fall.

När SVT-succén "Veckans brott" nu har tagit sommarlov fortsätter Leif GW Persson att prata om brottslighet i TV4. Den 18 april är det premiär för helt nya programmet "GW:s mord".

- Det var ett förslag från dem och jag hade inget att göra så jag tackade ja. "Veckans brott" tar ju bara fyra månader av tolv, resten av tiden är jag fri, säger Leif GW Persson.

- De kan inte begära att jag inte ska göra någonting under två tredjedelar av året för att få göra "Veckans brott" under den sista tredjedelen.

"Rättsskandal"

I "GW:s mord" kommer ingen dagsfärsk brottslighet att tas upp. I stället handlar det om gamla mordfall som Leif GW Persson "har fastnat för".

- Två av tre av dem är ouppklarade, så det är därför jag har svårt att släppa dem. De ska vara intressanta rättsligt och de ska vara intressanta kriminologiskt, säger han.

I premiäravsnittet tas det uppmärksammade Linda Chen-fallet upp. Senare under säsongen kommer Leif GW Persson bland annat att titta närmare på flera kända mordfall.

- da Costa-fallet exempelvis, som ju är en jävla rättsskandal. Den största som vi har haft, för det är inte som med Quick som hänger på låset för att bli dömd. Det handlar om två människor som aldrig har träffat Catrine da Costa, svårare än så är det inte och det tror jag att kan leda i bevis, säger han.

Klart med fortsättning

Programmet varvar Leif GW Perssons synvinklar med dramatiseringar.

- Det är ju en kombination av mitt berättande och en dokumentär beskrivning, filmad sådan, och sedan mina funderingar om sådant där som möjligtvis hände men som inte kom fram, berättar han.

"GW:s mord" består av sex avsnitt och enligt huvudpersonen är det redan klart att det blir en fortsättning på programmet.

- Det är under inspelning snart och det handlar om andra liknande fall. Jag har ju ett antal fall i huvudet, säger Leif GW Persson.

Lotta Lundgren

Han berättar att han också får en hel del förfrågningar om att göra andra tv-program men att han är helt ointresserad av att göra exempelvis "vanliga underhållningsprogram".

Däremot skulle han gärna göra en fortsättning på SVT-serien "På jakt med Lotta och Leif", något som det också ska ha talats om.

- Lotta Lundgren var ju en mycket lovande jägare. En trevlig person dessutom och en jävel på att laga mat, kan jag berätta. Hon var helt sanslös på det. Nydanande på ett sätt, manliga kockar kör ju bara sitt vanliga, säger Leif GW Persson.