Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Folkkära Gunde Svan föll på mållinjen och fick lämna "Let's dance" i fredagens semifinal.

Gunde Svan fick lämna "Let's dance"

Efter rytmisk fusion och känsloladdad fridans blev det klart. Finalisterna i "Let's dance" är Daniel Norberg och Jon Henrik Fjällgren.

En komiker, en sångare och en idrottare kämpade om finalplatserna i säsongens semifinal i TV4:s "Let's dance".

I fredagens avsnitt var det dags Daniel Norberg, Jon Henrik Fjällgren och Gunde Svan att visa prov på sina danskunskaper i två moment – en fusion av fyra danser och en fri tolkning.

Trots en fusion till tonerna av ABBA och en utstrålning som lyste upp hela dansgolvet blev det Gunde Svan som fick lämna "Let's dance".

- Det är en tävling, och det är de bästa två som går vidare. Jag har gjort allt jag kan, men de har gjort det mycket bättre, sade Gunde Svan och passade på att tacka sin danspartner Jeanette Carlsson.

Tog revansch

För Jon Henrik Fjällgren gick det desto bättre. Utöver en tekniskt briljant fusion visade sångaren även en mer sårbar sida av sig själv.

I den fria tolkningen gjorde Jon Henrik upp med sin tid som mobbad till tonerna av Avicii. En emotionell dans som möttes av stående ovationer.

- Länge sedan vi såg en så känsloladdad, konstnärlig och teknisk dans. Det där var superbt, sade Tony Irving, varav Jon Henrik kammade hem full pott hos juryn.

"En sån karl"

I finalen möter Jon Henrik komikern Daniel Norberg som i kväll visade var skåpet ska stå. Med en fusion bestående av samba, jive, pasodoble och american smooth charmade han juryn.

- Du är grym, fantastiska övergångar, en super koreografi, sade Cecilia Lazar varav jurykollegan Ann Wilson tillade:

- Killen har blivit man.

På det spåret fortsatte det. I den fria tolkningen svängde Daniel Norberg loss till Lill Lindfors klassiker "En sån karl" som gick hem hos publiken.

Nästa vecka avgörs om en komiker eller en sångare kan titulera sig vinnare i säsongens "Let's dance".