Grannfejder och kärlek i SVT-serie i höst

ANNONS
|

Den nybakade advokaten Johan (Henrik Johansson) flyttar motvilligt från Stockholm till småstaden Fagervik, där han växte upp, för att ta över pappans lilla advokatkontor.

Hans nya assistent Annika (Maria Sid) är hans raka motsats. Samtidigt känner de igen varand-ra - de har strulat på en julfest utan att veta att de snart ska jobba ihop.

Det är upptakten till serien Livet i Fagervik, som ska visas i 12 avsnitt à 45 minuter på SVT i höst.

- Det här är ju ingen traditionell advokatserie om tunga brottmål, utan det handlar mer om mänskliga relationer, som arvstvister och gränsdragningar, säger Harald Hamrell, en av tre regissörer till serien.

ANNONS

Varje avsnitt handlar om ett fall som det omaka radarparet Johan och Annika tar sig an. Minst lika viktig är deras känslomässiga utveckling på vägen och intrigerna på den fiktiva orten Fagervik (som fått sitt namn efter en Strindberg-novell).

- Det finns många amerikanska och engelska advokatserier som alltid ska vara så fruktansvärt tuffa. Men det kändes som om det inte skulle passa här, säger en annan av regissörerna, Mikael Syrén, som också är seriens huvudförfattare.

Men sker det inga tunga brott i Fagervik?

- Jo, en kille rånar glassbilen.

Både Mikael och Harald skulle gärna ställa upp och göra fler säsonger av serien, bara tittarna gillar den.

- Absolut. Det är en varm och lite vemodig produktion och faktiskt roligare än jag trodde. Jag sitter och skrattar lite själv när jag klipper, säger Harald Hamrell.

ANNONS