Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

GP tippar kvällens Mellovinnare och förlorare

Vi tippar - så går det i kvällens deltävling i Växjö.

Låt 1

Robin Bengtsson: I can’t let go

Låtskrivare: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg.
Robin Bengtsson börjar så långt ut i environgerna att en tredjedel av bidragit redan har försvunnit när han dyker upp på scen. Väl där upprepar Robin den här turnéns uppskattade "F-ord" och sjunger I can't go on, I can't go on, I can't go on ... medan han gör just det, går och går, på ett rullband. Den stele Svenljungasonen tar sikte på Justin Timberlake men landar farligt nära sitt eget Mellobidrag från förra året. Inget nytt under solen, alltså. Det räcker såklart långt.  TILL FINAL!

 

Låt 2

Krista Siegfrids:  Snurra min jord

Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungson, Magnus Wallin, Gabriel Alares.
Vi tar det bästa först. Gabriel Alares var med och skrev balladen A million voices som gav Ryssland en silverplats bakom Måns i Wien 2015. Den var vacker, minnesvärd och mäktig – allt som den här plastiga schlagerpopsången inte är. Vi får sång, dans, kalejdoskopeffekter från 80-talet och plötsligt sexy moves ute på rampen, lika otippat som en halstatuering på Sofia Källgren. UTSLAGEN!

 

Låt 3

Anton Hagman: Kiss you goodnight

Låtskrivare: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback.
Mellodebutanten Anton Hagman ser ut som en mix av Anton Ewald och Oscar Zia, men där de båda brukar dansa sig vidare i tävlingen väljer Hagman att stå still på scen med sin gitarr på magen. Och det funkar helt ok. Anton Hagmans bidrag är en småcharmig popbagatell med akustiskt gung, och de danska låtskrivarna får det att låta väldigt ... danskt. TILL ANDRA CHANSEN!

 

Låt 4

Jasmine Kara: Gravity

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jasmine Kara.
Ett tag ser det ut som om Jasmine Kara håller på att sugas ner i en strömvirvel av rött ljus. Strax därefter tampas hon med den kraftigaste fläkten sedan Carola torkade lakan i Evighet. Hon har inte haft det så lätt under repetitionerna, men så är Gravity den låt i kvällens deltävling som känns mest ”Eurovision”. Med stegrande tempo, pumpande trummor, drop och snygga ljuseffekter är det först efteråt som man saknar dansarna. Kan skrälla! UTSLAGEN!

 

Låt 5

Owe Thörnqvist: Boogieman blues

Låtskrivare: Owe Thörnqvist.
Det blir Owe Thörnqvist, 87, som får ta emot Robin Bengtssons vandringspris för årets munspelsfejkare. Grattis, säger vi! Men instrumentet försvarar ändå sin plats i det här svängiga boogiewoogienumret från förr, där Owe (när han inte kastar korv) håller fast i sin barstol medan delar av kompgruppen Top Cats, tre körtjejer och SVT:s egen korvgubbe far runt. Melodifestivalen vill ju vara ett program för alla och detta funkar bäst för ... tja, farmor Anka. UTSLAGEN!

 

Låt 6

Bella & Filippa: Crucified

Låtskrivare: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs.
Med syskonsnygg stämsång, akustisk gitarr, tydliga countryvibbar och dessutom en amerikansk ökenväg som rörlig backdrop kommer Bella & Filippa väldigt nära First Aid Kit. På ytan. I verkligheten är det såklart mil efter mil mellan de båda syskonbanden. Men om bonussystrarna skakar av sig nervositeten och sätter sången i kväll kan det gå bra ändå. TILL ANDRA CHANSEN!

 

Låt 7

FO&O: Gotta thing about you

Låtskrivare: Robert John ”Mutt” Lange, Tony Nilsson.
Omar inleder. Felix och Oscar fortsätter. Omar avslutar. Däremellan får vi synkroniserad street dance, en lufttur och ett skapligt pyro, allt paketerat i en pojkbandsballad som inte ens ett Westlife i högform hade kunnat trycka upp i krysset. The Fooo blev The Fooo Conspiracy och krympte till FO&O när de förlorade sin fjärde medlem, och visst dras trion med vissa fantomsmärtor. Men det spelar ingen roll. Deras unga fans kommer att hjärtrösta, ringa, messa, mejla och, om så krävs, faxa fram dem till Friends. TILL FINAL!