GP Scen: Johan Olsson

ANNONS
|

Vilka är Johan och djuret?

–Det började i en mindre skala men nu är vi ett liveband som består av tolv personer. Vi spelar reggae med hiphoptexter, punkkänsla och världsinfluenser.

Vem är djuret då?

–Man kan säga att djuret är bandet. Det där oberäkneliga som finns bakom sångaren. Med tolv personer som har en massa olika influenser så finns det utrymme till mycket improvisation. Det är en av anledningarna till att det är så kul att spela live.

Vad lyssnar du själv på för musik?

–Singer songwriters som Damien Rice och Lars Winnerbäck. Mycket hiphop, som göteborgsbandet Silversystrar, Wu-tang clan och Eminem. Jag är faktiskt inte så kunnig vad gäller reggae-scenen men gillar till exempel Kapten Röd väldigt mycket. Annars är USCB Allstars en stor inspirationskälla.

ANNONS

Vilken är världens bästa låt?

–Nostalgia med USCB Allstars som är en låt som handlar om att spela i band är en riktigt bra låt. Jag gillar även Trasig med Kapten Röd, den har en väldigt bra text och jag gillar musik där texterna betyder något och har inverkan på den som lyssnar.

Berätta om låten Broder som ni ställer upp med!

–Den är skriven av vår basist och skrevs till en före detta bandmedlem inför hans födelsedag. Han hade det lite svårt och låten är en födelsedagssång som handlar om att orka gå upp på morgonen. Jag har skrivit till en liten hiphop-vers på den men ger mig även på att sjunga lite, normalt sätt brukar det vara Elvira i bandet som står för sången.

ANNONS