Göteborg får inte Eurovision 2024 – Malmö vann

Göteborg får inte arrangera Eurovision Song Contest 2024. Det får i stället Malmö göra, meddelar SVT.

ANNONS

Det är Göteborg, Stockholm, Malmö och Örnsköldsvik som har ansökt om att vara värdstad för Eurovision Song Contest nästa år. I dag blev det klart att Malmö får äran att arrangera tävlingen.

Eurovision Song Contest 2024 kommer hållas 7, 9 och 11 maj i Malmö Arena.

–  Malmö är en kreativ stad med ett rikt kulturliv som kan skapa en musikfest för hela Europa på ett hållbart sätt, inte minst ekonomiskt, eftersom arena, kommunikationer och logistik redan finns på plats, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

”Jättetråkigt”

Tidigare under dagen fick Göteborg & Co besked från SVT:s projektledare om att Eurovision Song Contest inte kommer att hållas i Göteborg nästa år.

ANNONS

– Det är jättetråkigt. Vi är tävlingsmänniskor så vi hade önskat att vi vann och hade dessutom ett stort stöd från politiker, Svenska mässan, hotellen och Gothia. Men det är som det är, säger Magnus Hallberg, vice VD & evenemangschef hos Göteborg & Co.

SVT gav inga skäl till varför Göteborg inte tilldelades värdskapet för Eurovision. Men det har diskuterats att Scandinavium inte håller måttet – framför allt taket som eventuellt inte håller för den rigg som ett evenemang som Eurovision skulle kräva.

Inte arrangerats i Göteborg sedan 1985

Nästa år blir tredje gången Malmö får arrangera tävlingen. Så sent som 2013 var senaste gången Malmö var värd för evenemanget.

Även Stockholm har fått anordna evenemanget tre gånger. Men Eurovision har bara ägt rum i Göteborg en enda gång – 1985.

LÄS MER:Eurovision-nobben kostar miljoner i missade intäkter

LÄS MER:Göteborg kan få Eurovision – beskedet kommer nästa vecka

LÄS MER:Politisk majoritet för att arrangera Eurovision Song Contest i Göteborg

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS