Göteborg får en ny bokmässa

Angered har redan sin egen och den stora Bokmässan i Göteborg hålls i år för 37:e gången. Men nu får också Torslanda sin egen bokmässa.
– Torslanda behöver lite mer aktiviteter och att inte allt bara händer i centrum, säger arrangören och författaren Carina Blid.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeTorslanda|

LÄS MER:Recension: ”Schack under vulkanen” av Håkan Nesser

Den 4 september går för första gången bokmässan på Kulturhuset Vingen i Torslanda av stapeln, med ett 30-tal författare och förlag på plats.

– Vi har verkligen försökt få till en bredd. Det kommer finnas allt från barnböcker och faktaböcker, till romaner, deckare, humor och feelgood. Det ska finnas något för varje behov. Så vi hoppas på en jättetrevlig dag, säger Carina Blid.

LÄS MER:Bokmässan blir hybridevent – välkomnar sittande tv-publik

Hon är själv författare boende i Björlanda och har tagit initiativ till mässan tillsammans med kollegan Nena Olin, som är författare och förläggare. Efter att mycket varit nedstängt under pandemin kände de att de ville göra något.

ANNONS

– Vi ville komma igång med något bra för Torslanda. Det är roligt att göra något lokalt, Torslanda behöver lite mer aktiviteter och att inte allt bara händer i centrum, säger Carina Blid.

Vill lyfta mindre författare

– Det blir också ett sätt att nå ut för oss författare som inte tillhör de allra största. Det finns ett stort intresse också för oss att möta läsarna. Om man går in på Bokus och Adlibris är det bara de stora författarna som får visa sina böcker, vi vill visa upp de andra. Men några av de som kommer är utgivna på stora förlag också, så det är en väldig blandning av stora och små.

De flesta författarna är från Göteborgsområdet, men några kommer utifrån från till exempel Tjörn och Stockholm. Under dagen kommer det bli författarpresentationer, signeringar, frågetävling och fika. Man kommer också att anpassa evenemanget efter det rådande pandemiläget, enligt Carina Blid.

– Vi följer restriktionerna och vad som händer hela tiden. Men just nu får man ju hålla mässa. Vi kommer naturligtvis se till att man kan hålla avstånd och sätta borden på ett bra sätt. Vi kommer också ha två värdar som ser till att det funkar och kan ha kontroll på att avstånden är tillräckliga hela tiden.

ANNONS

Bokmässan hålls lördagen den 4 september på Kulturhuset Vingen i Torslanda mellan 10 och 16. Entrén är gratis.

LÄS MER:Hade Moa Martinson getts ut på ett hybridförlag i dag?

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS