Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

González + Hollywood = sant

Hela fem låtar på soundtracket till The Secret life of Walter Mitty, det kan göteborgsartisten José González stoltsera med. Personligt utvald blev han också. Av ingen mindre än filmens huvudstjärna.

En sen höstdag 2012 kontaktades José González av Ben Stillers manager. Det visade sig att Stiller var intresserad av González musik.

- Vi började snacka över Skype. Då berättade Ben att han hade varit på Island och spelat in sin nya film. Där hade han lyssnat in sig på min musik och sa att han ville att jag skulle vara med så mycket som möjligt på filmens soundtrack, säger González.

Sagt och gjort. Musik specialskrevs tillsammans med Theodore Shapiro och Ryan Adams. Den spelades sedan in hemma i José Gonzáles egna kök samt i Los Angeles och i New York. Med på soundtracket kom tre nya låtar och två äldre som Josés band Junip skrivit och spelat in några år tidigare.

- Det känns grymt. Jag är väldigt glad att jag blev tillfrågad. Det är inte så att jag märks så mycket i filmen, men sedan den släpptes i USA i december har jag fått ganska mycket fanmail, berättar González.

Han låter munter. Fortsätter att berätta om hur han blev inbjuden till filmens premiär i L A. Väl på plats fick han träffa alla skådisar som medverkar i filmen och göra ett speciellt uppträdande.

Filmen, The Secret life of Walter Mitty, handlar om Walter som är en stor dagdrömmare. När han hänger löst på jobbet åker han iväg på ett världsomspännande äventyr. Ben Stiller, som både regisserar och spelar huvudrollen, säger att det är en historia som har allt – komedi, drama och action. Förutom González och hans band Junip, hörs även Of Monsters and Men och David Bowie på soundtracket.

Tidigare har González haft musik med i tv-serierna The O.C, One Tree Hill och Scrubs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.