Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glenn Hysén och Anton Hysén är två av huvudpersonerna i säsong två av "Hyséns". Arkivbild.

Glenn Hysén: Vi har spelat in kanongrejor

Han var tveksam inför att fläka ut sitt privatliv i tv på bästa sändningstid – men inför säsong två av "Hyséns" har Glenn Hysén blivit lugnare.

Att filma kända familjers vardag är inget nytt grepp i tv-världen. Efter "Wahlgrens värld" och "Parneviks" har fotbollsfamiljen Hysén, med fotbollsspelarna Glenn och hans son Anton Hysén i centrum, blivit huvudpersoner i Kanal 5:s realityserie "Hyséns".

Första säsongen blev väl mottagen av tv-tittarna och nu är det dags för del två. Styrkan i serien ligger, enligt Glenn Hysén själv, i att publiken kan relatera till familjen.

- Det är fortfarande samma sak, vi är vanliga människor och det är inga märkvärdiga saker. Det vi spelat in de senaste veckorna är kanongrejor tycker jag själv och det är jävligt roligt. Det kommer bara att bli bättre senare i säsongen, säger han.

Inget Kap Verde

Att ha kameror som följer efter vart man än går har enligt Glenn inte varit några problem. I första säsongen följde tv-teamet med ända in i mottagningsrummet under en rutinkontroll av hans prostata. Nu har han dock satt ned foten.

- De ville hänga med när vi skulle på semester till Kap Verde. Och visst, det hade säkert blivit bra tv, men någon jävla gång räcker det. De var med i Kroatien och det är inte att de är jobbiga, utan någon gång måste man vara utan kameror.

"Hyséns" har även lett till att Glenn, visserligen en sedan tidigare folkkär profil, fått ännu mer uppmärksamhet när han rör sig i hemtrakterna kring Olskroken i Göteborg.

- Det är väldigt mycket hejande hit och dit, men folk är ju vänliga så det är inga problem. Jag tror att det beror på hur man är själv. Jag är ingen jävla idiot utan vänlig, trevlig och ödmjuk, säger han.

För mycket skilsmässofokus

Ett uppmärksammat bråk mellan Glenn, hans flickvän Camilla Lendott och exfrun Helena Hysén har präglat det som skrivs om serien i medierna. Kanal 5 meddelade i höstas att Helena nu bara medverkar i de tre första avsnitten, som ursprungligen filmades till säsong ett, men hålls utanför resten av säsongen.

Enligt Glenn har det varit för mycket fokus på att paret gick skilda vägar 2011.

- Vem fan vill älta och älta och älta? Folk tycker la inte det är kul att höra om det här 318 gånger.

Helena Hysén säger till TT att hon bara följer de riktlinjer som sätts upp av produktionen.

- Vi har ett manus. Det är Kanal 5 som bestämmer vad vi ska prata om, jag hade inte sagt ett skit om den här skilsmässan annars, säger hon.