Glenn Hysén och danspartnern Jeanette Carlsson inför fredagskvällens säsongspremiär av Let's dance.
Glenn Hysén och danspartnern Jeanette Carlsson inför fredagskvällens säsongspremiär av Let's dance.

Glenn Hysén: "ska brôta mig igenom det här"

ANNONS
|

Läget?

- Det är full speed.

Hur känns det att gå i sonen Antons dansspår?

- Det känns jättebra. Det är han som övertala mig, hade det inte varit för honom hade jag inte varit här. Han har tjatat om hur roligt det är och jag tänkte, vadå roligt. Men jag njuter varje dag.

Du har tackat nej tidigare?

- På grund av att jag inte är ett dugg intresserad av dans, men till slut tjatade de ner mig. Men ångrar mig inte en enda sekund. Det är en sådan grej man gör en gång i livet.

ANNONS

Anton vann ju, hur långt kommer du?

- Hade det bara gällt vilja och inställning hade jag gått till final men man måste ju ha lite talang och smidighet också… Men jag ska fan brôta mig igenom det här.

Vad säger du om motståndet?

- Det är faktiskt väldigt bra. Jag har sett de flesta, utom Patrik (Sjöberg). Han är en jävla slamkrypare den killen, kan vara hur bra eller dålig som helst. Men det blir tufft. Men det viktigaste är att det är roligt, vi är ju inga proffs så det blir som det blir.

Du är ingen danskille, säger du?

- Nej! Jag har ju dansat 100000 gånger efter några snapsar på kräftskivor och så men det här är ju något annat. Och det underlättar att ha en partner som är så bra.

Ja, hur är Jeanette Carlsson som danspartner?

- En slavdrivare! Vi ligger ner och skrattar varje gång, hon är så jävla rolig.

Hur är du på dansgolvet då?

- Det börjar som ett kylskåp men jag börjar bli bättre, vi har kört mycket stretchning. Med det sagt, kan det inte gärna bli sämre. Men jag har gått ner åtta kilo, bara på att träna och byta kost och inte bara sitta och äta chips och titta på matcher framför tv:n. Tomater och sådant, man blir ju lika mätt på det.

ANNONS

Det är mindre huvudspel än på fotbollsplan antar jag men vilka likheter finns?

- Nej, inte direkt… inte mer än att man får slita för att komma runt. Speciellt ikväll, det är en sådan där långsam grej. Jag får försöka se kaxig ut, bröstet ut och puta med rôva, jag har svårt för det. Men de blir ju frack ikväll, det kanske hjälper till. Den är ju som en tvångströja och det gör väl att armarna kommer upp lite.

Vilken är den bästa danslåten?

- Vi har ju fått drömlåten, Håkan Hellström och Valborg. Skönt att få en riktig låt och den gubben, det kan inte bli bättre.

Du simhoppar…

- Det här är lite enklare än simhopp, ha ha. Simhopp… det har jag noll koll på.

…och kommenterar fotboll i tv, kränger kylskåp och spel i reklamen, vad ställer du absolut inte upp på?

- Jag vet inte, det finns det säkert. Jag känner så här, det jag hoppar in på, det ska vara kul. Sedan hur det blir i tv vet man ju inte men det ska vara kul att spela in. Det här är första gången jag känt vad fan ska jag där att göra men jag föll för det redan första gången. Det är ju kul att jag kan ha fel.

ANNONS

- Men jag måste säga, efter att ha hållit på maten och så, så ska det bli skönt att ta en bira efter ikväll. Det blir väl lite party ikväll men sedan blir det dans och träning igen. Det är bara att köra.

Hur utmanar du dig själv nästa gång?

- Det här håller på till nästa vecka i alla fall. Jag är skitnervös inför detta första, men får man bara gjort det blir det nog enklare nästa gång. Då har man bättre känning på allt, på golv och publik och allt.

Tack och lycka till!

- Tack. Det kan behövas.

ANNONS