Glenn Hysén: "Om ingen dött inom tre minuter är det inget för mig"

Göteborgarnas göteborgare tyckte till om film på onsdagen.

ANNONS
|

Glenn Hysén är fotbollsprofil, urgöteborgare och mångsysslare. Idag gästade han ”Filmfönstret” – filmfestivalsevenemanget där kändisar minglar i Nordiska Kompaniets skyltfönster, och recenserade två filmer från festivalen.

LÄS MER:Kändisar minglar i festivalens filmfönster

Filmerna som Glenn Hysén hade fått sätta tänderna i, Mercenary och Forever Pure, var dock inget som föll honom i smaken. Den förstnämnda fick bara en av fem möjliga ”glenndrakar”.

– Filmer brukar ju ha en mall. Det är jobbigt i början, sen blir det bra. Som i Rocky. Här var det misär rakt igenom med en hemsk pappa som slog huvudkaraktären. Hela filmen var bara tragisk och inte min grej, sa han och sågade filmen vid fotknölarna.

ANNONS

Action ett måste för göteborgsprofilen

Mercenary handlar om Soane, en ung kille från Nya Kaledonien, som går mot sin fars vilja och flyttar till franska fastlandet för att bli rugbyproffs. Framgångarna haglar dock inte och Soane får kämpa för sin plats i laget och livet. Trots att den blivit hyllad festivalvärlden över gillade den göteborgske sportprofilen inte alls filmen.

– Det måste bli lite action. Om ingen dött inom tre minuter efter att en film börjat så är det inget för mig, sa han.

Forever Pure fick snäppet bättre betyg – två svaga glenndrakar av tio möjliga. Filmen handlar om fotbollslaget Beitar Jerusalem vars fans är känt fundamentaliska. När laget utökas med två nya spelare som är muslimer, brakar det loss i rasistiska hatramsor. Bland annat sjunger fansen att de är ”landets mest rasistiska land” och är stolta över det. Men inte ens den här filmen kom undan Glenns hårda omdöme.

– Den är snäppet bättre men det räcker inte. Det är en tragisk film. Jag måste bli lite glad någonstans, det räcker inte med att filmen handlar om sport, slog han fast.

Rekommenderar Notting Hill

Men det var inte bara recenserande av filmer från festivalen som var eftermiddagens ämne. Sportprofilen fick även motta ett par skarpa frågor om sin filmsmak, vad han rekommenderar i en dejtingsituation och grillades i ett filmmustasch-test. Testet klarade han galant och lyckades pricka rätt svar på alla utom en.

ANNONS

Men vilka filmer rekommenderar Glenn Hysén för den som ska på dejt? Han kom med en uppsjö förslag, både bra och dåliga.

– Notting Hill är en fin film. Den mår man bra av och den är perfekt om man vill ha något mer ”mesigt”, sa han och fortsatte.

– Ska man fjanta till det lite extra är också Pretty Woman en bra film. En rulle som ska undvikas är The 120 Days of Sodom. Jag hade hört att den skulle vara lite jävlig, men tog med en dam ändå för att se hur hon skulle reagera. Efter det ville hon inte vara i närheten av mig längre.

Här är Glenn Hyséns favoritfilmer

  1. Seven - regi av David Fincher. Medverkar gör bland annat Morgan Freeman, Brad Pitt och Kevin Spacey. Riktigt läbbig enligt Glenn Hysén.
  2. Wrong turn - regi avRob Schmidt. Medverkar gör bland annatEliza Dushku, Jeremy Sisto, Emmanuelle Chriqui. Första filmen är bra, uppföljarna skräp, menar Glenn Hysén.
  3. Braveheart - regi avMel Gibson. Medverkar gör bland annatMel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan. Det är en kanonfilm säger Glenn Hysén. Väldigt mäktig.
ANNONS