Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Glenn Hysén läser sagor på Hisingen

Hisingsfestivalen tar ny form och vill nå ut till så många som möjligt. En av programpunkterna är sagostund med Göteborgsprofilen.

Sedan år 2014 har Hisingsfestivalen ägt rum under höstlovsveckan. Föregående år har fokus legat på aktiviteter för barn och unga på flera platser runt om på Hisingen. För arrangörerna är det viktigt att bjuda in till något som är tillgängligt för alla. Därför håller de i år till på Gothenburg studios och satsar på en mer renodlad festival.


– Vi bantar inte ner det bara för att vi lägger allt på en dag istället för under en vecka. Det är bara ett mer komprimerat schema nu, säger Frida Lernstål, projektledare.

Vill locka folk

Arrangörsgruppen för Hisingsfestivalen tycker att det är väsentligt att behålla anknytningen till ön och har därför nära kontakt med ungdomssatsningen, med flera programpunkter därifrån.


– Vi har försökt att forma ett program som är till för alla och vi vill självklart locka folk till den här delen av stan.

Jämställd scen

Den nya tappningen av festivalen består av tre scener där artister, modevisning, podcasts, film tar plats. Dessutom bjuds det på en sagostund med Glenn Hysén. Även här har ledningen försökt att koppla mycket av det till Hisingen.


– Vi jobbar för en jämställd scen, men vi har också fokus på generationsmöten med programpunkter som ska locka både äldre och yngre. Vi har valt en blandad genre för att få en bredare publik. Många av banden är oetablerade och får en bra plats att synas.

Återkommande festival

Hisingsfestivalen vill visa Hisingens kulturella bredd och trots att formen är ny och de fortfarande är i startgroparna vågar de satsa.


– Vi vill med festivalen främja ungas kreativitet och skapande. Vi får se hur den artar sig och vi får testa oss fram i sommar. Vårt långsiktiga mål är att det blir en återkommande festival.