Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gladare Linda Hammar tillbaka i rutan

Kvartetten från gruppboendet i Köping är tillbaka. Efter sex år sänds en ny säsong av dokumentärserien "I en annan del av Köping". Nu är livet ännu bättre, tycker deltagaren Linda Hammar.

Tipspromenader, bowling och vardagligt prat, den populära dokumentärserien som gläntade på dörren till Linda Hammar, Mats Halvarsson, Mikael Wiseby och Torbjörn "Tobbe" Jonssons liv är tillbaka. Och hela kvartetten är med.

- Det blir jättebra. Det blir lite blandat, jag tror det blir både lite roligt och lite känsligt, säger Linda Hammar på telefon från gruppboendet.

En del har hänt sedan sist för deltagarna. Mats har skaffat en ny bil Micke är piggare än någonsin. För Linda Hammar har livet på många sätt förändrats till det bättre efter tv-debuten 2007, då hon släppte in svenska folket i sitt liv.

- Programmet har påverkat jättemycket. Det har blivit annorlunda livet, man har blivit mer känd och så där. Det är kulare, säger hon och skrattar.

Mer kärlek

Nytt sedan sist är att Linda Hammar har en ny kärlek i sitt liv. I sex år har hon varit tillsammans med Lars-Åke, som fick upp ögonen för henne när hon blev känd på tv. Paret har förlovat sig men något giftermål blir det antagligen inte, berättar Linda Hammar.

- Nej, det tror jag inte.

Ändå tycker hon att kärleken är en fin del av den nya serien.

- Man behöver mer kärlek i världen, det är så mycket bråk just nu. Och i "Big brother" är det bara sex och sex. Här får man se hur verkligheten är, det är inget fusk som i andra såpor, säger hon.

En annan ny kärlek i Linda Hammars liv är brorsdottern Ilse, vars pappa är Filip Hammar som skapade serien. Hon är glad över att syskonen numera delar erfarenheten av att arbeta med tv.

- Ja vi är två tokstollar. Det har vi för livet min bror och jag.

"Blir roligt"

Linda Hammar tycker att det mesta har varit bra i tidigare säsonger. Ett av de käraste minnena var när de fick ta emot Kristallen för årets program 2007. I den nya och fjärde säsongen utlovar hon mer av vardagslivet i Köping.

- Det kommer att bli roligt det här, säger hon.