Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Elsa snödrottningen i animerade filmen Frost.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Glädjebesked till alla barn: Det blir en Frost 2

Berättelsen om systrarna Anna och Elsa får en fortsättning. Disney avslöjar att det blir en uppföljning på den omåttligt populära filmen Frost.

Den sagolika, animerade filmen Frost, med originaltiteln Frozen, har spelat in miljarder åt Walt Disney och hjälpt till att vitalisera bolaget. Under årsstämman i San Francisco avslöjade representanter för företaget att det blir en Frost 2.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nyheten kommer knappast en överraskning med tanke på den oerhörda publik- och kritikersuccé som Frost blivit, berättelsen om de föräldralösa systrarna Anna och Elsa som regerar i det snöklädda kungariket Arendal. Filmen vann en Oscar för bästa animerade film 2014, och belönades med ytterligare en statyett för det fina ledmotivet Let it go.

Branschtidningen Variety rapporterar att regissörerna Jennifer Lee och Chris Buck kopplats in för att utveckla Frost 2 tillsammans med producenten Peter Del Vecho.

John Lasseter, kreativ direktör för Walt Disney och Pixar Animation studios, avslöjade själv nyheten tillsammans med Disneychefen Bob Iger och Josh Gad, skådespelaren som gör den amerikanska rösten till musikfilmens positive snögubbe Olaf.

– Jennifer Lee och Chris Buck har redan kommit på en utmärkt idé till uppföljaren och ni kommer alla snart att få höra mycket mer om den. Vi kommer att ta er med tillbaka till Arendal och är väldigt uppspelta över detta faktum, meddelade John Lasseter enligt Variety.

En liten försmak på vad som komma skall, kortfilmen Frozen Fever eller Frost-feber på svenska, har redan producerats av John Lasseter. En kortfilm som återförenar Anna, Elsa, Olaf och de andra populära huvudpersonerna i Frost med musikalfilmens låtskrivare.

I Frost-feber är drottning Elsa förkyld, men tar ändå nästan i så hon kräks för att ordna ett riktigt festligt födelsedagsfirande för sin syster Anna. När hon nyser studsar små snögubbar, släktingar till Olaf, ut ur hennes näsborrar – i massor. Frost-feber visas just nu som förfilm inför Disneys bioaktuella film Berättelsen om Askungen.

Frost hade premiär i USA 22 november 2013 och har sedan dess fortsatt att vara filmbolagets ledande kassako. Sverigepremiären ägde rum sista januari förra året.

När Frost 2 kan tänkas få premiär är ännu inte bestämt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.