Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Glädje och fylla under Summerburst

Sol, dansglädje och en hel del alkohol. Så lyder domen över housefestivalen Summerburst i Göteborg.

Under helgens housefest dansade ungefär 23 000 besökare per dag in genom portarna till Ullevi. Till finalen på lördagen hade feststämningen skruvats upp till max och tiotusentals armar pumpade genom luften framför scenen. Halv elva på kvällen klev dj:n och forne Swedish House Mafia-medlemmen Axwell in bakom skivspelarna och avslutade kalaset med konfetti, eld, rök och fyrverkerier. Stjärnan verkade toppennöjd med avslutningen, "Fy faan va härligt det var att spela på Summerburst i Göteborg!" twittrade han ut i natten.

Och även arrangörerna var nöjda.

-Jag är väldigt, väldigt nöjd. Det är den bästa Summerburst någonsin. Att det är så hög stämning i så många timmar, det var bara ren kärlek till housemusiken, säger festivalgeneralen Anders Boström.

Lugnare lördag

Göteborgspolisen fick under fredagen tampas med besökare som fått väl mycket att dricka och ett tjugotal personer kördes till tillnyktringsceller. På lördagen var läget något mer kontrollerat.

-Vi har inte haft några stora eller allvarliga incidenter under helgen. Fylleri är det som det har varit mest av, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Polisen beslagtog alkohol av utomhusfestande göteborgare vid ungefär 2 000 tillfällen under helgen.