Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gina Dirawi leder Studio Eurovision

Som uppladdning inför semifinaler och final sänder SVT i år programmet Studio Eurovision direkt från presscentret i Malmö. Programledare för satsningen blir Gina Dirawi.

SVT:s nya schlagersatsning Studio Eurovision kommer att direktsändas en timme innan semifinalerna och finalen drar igång. Programmet kommer att bjuda på aktuella gäster, inslag från festligheterna och skvaller om de tävlande artisterna.

- Det finns ett tydligt syfte, att driva upp stämningen och göra folk ännu mer peppade inför det stora slaget, säger programmets producent Henrik Jonsson.

- Vi gräver en del i arkiven, växlar med inslag och tittar framåt mot tävlingarna. Det blir en blandning av underhållning och information, fortsätter han.

Programledare för satsningen blir den Melodifestivalrutinerade Gina Dirawi. Ett givet val, enligt Henrik Jonsson.

- Det kändes självklart. Hon har en förmåga att kunna växla mellan att vara subjektiv och objektiv blixtsnabbt. Det är inte många månader sedan hon var helt grön i de här sammanhangen, men nu är hon en fullständig drottning.

Finns det en risk att folk kommer att bli mätta på Eurovision med så många sändningar?

- Folk kommer att bli mätta på Eurovision, men först efteråt. Studio Eurovision är förrätten som man tar när man är riktigt hungrig. Mätt blir man först på söndag morgon, säger Henrik Jonsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.