Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SVT-profilerade programledaren Gina Dirawi tar klivet över till TV4. I höst ska hon leda "Idol" tillsammans med Pär Lernström. "Vi har inte hunnit gå igenom våra roller men jag tror att vi kommer att ha ett väldigt delat ansvar", säger hon.

Gina Dirawi: "Jag går with the flow"

TV4 bjöd på en riktig bomb under sin höstpresentation. Kanalen har värvat SVT-profilerade stjärnprogramledaren Gina Dirawi – i höst ska hon leda "Idol".

TV4-gruppen bjöd på en rejäl skräll under sin sedvanliga presentation av höstens program – Gina Dirawi kommer att leda höstens "Idol-fredagsfinaler tillsammans med Pär Lernström.

Dirawi, som bland annat har lett Melodifestivalen i SVT, har länge varit ett hett villebråd bland tv-kanalerna.

Själv beskriver hon värvningen som odramatisk.

- Jag fick en förfrågan, jag tänkte igenom det och tackade ja. Det var typ det, säger hon.

TT: Men andra kanaler måste ju ha försökt värva dig tidigare. Varför händer det här nu?

- Det har ju varit jättemycket erbjudanden genom åren. Men jag har jobbat mycket med egna grejer under våren och så kom den här förfrågan och det passade tajmingmässigt och kändes intressant.

"Bidra med mycket"

Innan Gina Dirawi slog igenom som programledare sökte hon själv till "Idol". 2009, då hon var 18 år gammal, gick hon till slutaudition i talangsåpan.

- Det finns ju något där. Jag har en koppling till programmet och jag tycker att det ska bli så kul att få jobba med unga människor, att få vara nära den energin. Samtidigt vet jag att hela deras process är väldigt svår och jag tror att jag kan bidra med väldigt mycket.

TT: Man kan anta att det här också innebär att vi får se dig i fler TV4-program framöver?

- Du får anta vad du vill. VI får se. Jag går with the flow bara. Just nu är det bara "Idol".

Blev förbannad

Bland höstens andra nyheter i tv-husets kanaler märks till exempel "Biggest loser VIP" som ska sändas i Sjuan. Bland deltagarna märks Camilla Henemark, Runar Søgaard och Anna Book.

- Ni kommer att få se en annan Anna Book, om ni tror att det bara blir tårar så tror ni fel, säger hon.

När Anna Book först blev tillfrågad om att vara med i programmet blev hon förbannad. Men efter en tuff tid ändrade hon sig och tackade ja.

- Och jag ångrar verkligen inte det. Oavsett hur det går har jag vunnit för mig själv och det finns väl inget finare än det, säger hon.

"Internationellt drama"

Det blir också flera återkomster i rutan de kommande månaderna. Senare i höst är thrillerserien "Modus" tillbaka i C More för en andra säsong.

Handlingen kretsar kring USA:s president, spelad av "Sex and the city"-stjärnan Kim Cattrall, som plötsligt försvinner under ett besök i Sverige.

- Det tycker jag är spännande, att det är ett internationellt drama som utspelar sig i Stockholm. Den här säsongen är väldigt annorlunda än den första, det är jätteskönt att det inte handlar om en seriemördare som man försöker fånga. Spänningen är på ett annat plan, säger huvudrollsinnehavaren Melinda Kinnaman.