Ghost är tillbaka med albumet "Prequelle" som släpps den 1 juni och den nye frontfiguren Cardinal Copia. Pressbild.
Ghost är tillbaka med albumet "Prequelle" som släpps den 1 juni och den nye frontfiguren Cardinal Copia. Pressbild.

Ghost tillbaka med nytt album i juni

Efter ett år präglat av rättsliga bråk gör sig Ghost redo att släppa nya albumet "Prequelle". Vid mikrofonen står nye frontfiguren Cardinal Copia, som efterträder Papa Emeritus III.

ANNONS
|

Den 1 juni släpps "Prequelle", heavy metal-bandet Ghosts fjärde fullängdare och den första sedan "Meliora" från 2015.

Albumet är inspirerat av 1300-talsepidemin digerdöden och hur den raserade den rådande samhällsordningen, något som inte minst hörs på första singeln "Rats" som släpps i dag.

- Tematiskt är det en bra start för att förstå själva kopplingen med pest, smitta och spridning. Den känns ganska omedelbar och är en bra öppningslåt både live och på skiva, säger Tobias Forge.

ANNONS

Forges identitet som sångare i Ghost blev offentlig i fjol då fyra av hans tidigare bandmedlemmar anklagade honom för att undanhålla pengar och stämde honom.

Tvisten är ännu inte löst, och införandet av Cardinal Copia som frontfigur kan tolkas som en kommentar till situationen.

- Den här turnécykeln får vi se om han står pall, om han lyckas bli Papa IV. Det handlar mycket om att försonas med idén om att man är utbytbar och att man måste få förtjäna saker. Det är inte så lätt att bli chef. Jag tror att det är viktigt i livet att ha en ödmjukhet inför att allting är förgängligt, säger Forge.

TT

Fakta: Ghost

Heavy metal-band från Linköping.

Bandet använder sig av satanistisk symbolik både i musiken och i sin visuella framtoning.

Diskografi: "Opus eponymous" (2010), "Infestissumam" (2013), "If you have Ghost" (ep, 2013), "Meliora" (2015), "Popestar" (ep, 2016), "Ceremony and devotion" (livealbum, 2017), "Prequelle" (2018).

Tidigare var medlemmarnas identiteter inte allmänt kända. Sedan det rättsliga bråket arbetar Tobias Forge med nya musiker.

ANNONS