Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Johansson, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Gladys Del Pilar Bergh och Bruno Mitsogiannis har huvudrollerna i musikalen "Ghost" som sätts upp på Chinateatern i höst.

"Ghost" får nytt liv på musikalscenen

Strålkastarljuset riktas på starka känslor och odödlig kärlek när musikalen "Ghost" sätts upp på Chinateatern i Stockholm.

När Sam dör och förvandlas till ett spöke vill han kommunicera med sin flickvän Molly och berätta att han älskar henne – men hur?

Handlingen i dramathrillern "Ghost" är välkänd. Men när historien i höst sätts upp på Chinateatern i Stockholm ska musikallåtar på svenska förnya klassikern från 1990-talet.

- Vi känner nog alla till den här starka historien om kärlek och svek, med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollerna. Kombinationen av fantastisk musik och häftiga specialeffekter kommer att bli helt galen, säger artisten Peter Johansson, som spelar huvudrollen Sam Wheat.

Dansk stjärna i huvudroll

Musikalens andra huvudroll – Molly Jensen – spelas av den danska musikalstjärnan Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Det är hennes första produktion i Sverige, och hon lär sig svenska för sin medverkans skull.

- Jag har alltid velat stå på en svensk scen, säger hon.

Utöver Rosenberg och Johansson medverkar även artisten Gladys Del Pilar Bergh och musikalartisten Bruno Mitsogiannis.

- Whoopi är en av mina största idoler och jag försöker att inte mäta mig med henne, då skulle jag få alldeles för mycket prestationsångest, säger Gladys Del Pilar Bergh.

Hon spelar rollen som det excentriska mediet som är historiens länk mellan andevärld och verklighet.

- Jag tror ju själv på att det finns ett liv efter detta, så den här rollen passar mig perfekt. Men jag har tyvärr inte samma förmågor som min rollfigur, säger hon och skrattar.

- Det är en extremt sorglig historia men samtidigt har vi ju Gladys uppiggande roll som gör att man helt plötsligt viker sig av skratt. Det går som en bergochdalbana, säger Bruno Mitsogiannis som spelar musikalens elakaste person – Carl Burner.

Lätt att relatera

Artisterna säger att de hoppas att alla de "lager av känslor" som bygger upp historien ska nå fram till publiken.

- Alla har vi ju någon som man saknar och som man skulle vilja få prata med igen. Få en till chans att berätta att man älskar dem. Jag tror inte att någon kommer att lämna salongen oberörd, säger Peter Johansson.

Musikalen "Ghost" får premiär den 14 september.