Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chris, som spelas av Daniel Kaluuya i "Get out". Pressbild.

Get out kan nomineras till årets komedi

Den hyllade skräckfilmen Get out tävlar om att bli nominerad till bästa komedi på Golden Globe-galan i januari nästa år.

Filmbolaget Universal Pictures skickade in filmen som ett bidrag i kategorin bästa film, komedi/musikal. Nu har organisationen Hollywood Foreign Press, som arrangerar galan, godkänt bidraget.

Men beslutet upprör. Milton "Lil Rel" Howery, som spelar i filmen, skriver på Twitter att "det inte finns något roligt med rasism". Och regissören Jordan Peele pikar filmjournalisterna i organisationen med orden "Get out är en dokumentär".

Filmen handlar om hur en ung afroamerikansk man besöker sin vita flickväns liberala familj ute på landet. Den trevliga stämningen utvecklas så småningom till en mardröm. Get out beskrivs som en samtidssatir och hanterar ämnen som rasism. På filmsajten Imdb och i flera internationella recensioner listas den som skräck alternativt thriller.

Inför Golden Globe-galan 2016 nominerades sci-fidramat The martian i samma kategori. Även då var det många som höjde på ögonbrynen åt Hollywood Foreign Press tolkning.

Nomineringarna avslöjas 11 december. Nästa års gala går av stapeln 7 januari.