Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Gessle smygstartade sommarturnén på Skansen

En världsstjärna, två rappare, en göteborgare och ett knippe spelmän. Så såg repertoaren i kvällens "Allsång på Skansen" ut i stora drag. Dessutom fick Oscar Magnusson, son till Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson, hylla sin pappa från scenen.

Per Gessle inleder sin sommarturné i Helsingborg den 6 juli, men han fick något av en smygstart på Skansen där han framförde tre låtar: Gyllene Tider-klassikern "Sommartider" och solonumren "Här kommer alla känslorna" och "Småstadsprat".

Sedan bjöd Gessle programledaren Sanna Nielsen, publiken och tittarna på en anekdot från en Roxettespelning i Mexiko då han snubblade på en lampa och spräckte sina byxor.

Oscar Magnusson och Sven-Ingvars gitarrist Staffan Ernestam spelade det folkkära bandets låt "Anita" som en hyllning till Sven-Erik Magnusson.

Efteråt reflekterade Oscar Magnusson över låtvalet:

- Den betyder otroligt mycket. Det är väldigt mycket pappa, för det är en låt vi har sjungit tillsammans många gånger. Det är ett väldigt enkelt sätt för mig att fortfarande ha honom nära.

Sedan uppmanades publiken att sjunga med i ett Sven-Ingvarsmedley.

Även Miriam Bryant, Stor och Jireel, Orsa Spelmän och Tina Ahlin och Camilla "Millas Mirakel" Andersson uppträdde i programmet.