Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Det finns en mer inbyggd glädje och förväntan när man spelar på sommaren", säger Orup, här tillsammans med GES-kollegorna Niklas Strömstedt och Anders Glenmark vid turnépremiären på Öland förra året.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

GES: Kommer inte undan "...Guld i USA"

Orup ser fram emot att komma ut på vägarna med järngänget GES igen.

Förra sommaren spelade GES ihop för första gången på 14 år – en återförening som verkar ha gett mersmak trots det aningen oglammiga turnélivet:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Man reser, sover på hotell, packar upp och packar ner. Man kämpar bara för att bibehålla rutiner. Det är bökigt att hitta mat och få tid nog att vila, så jag upplever inte särskilt mycket annat om jag ska vara ärlig, säger Thomas "Orup" Eriksson.

TT: Men gör ni aldrig något kul?

- Jo, det händer. Alltså i det stora hela är ju sommarturnéer jättekul. Det händer något med det svenska folket, de blir gladare och mer lössläppta. De har bestämt sig redan innan konserten att det ska bli en oförglömlig kväll, och så blir den det också.

TT: Vad är ditt värsta turnéminne då?

- När jag var ny och gjorde min första stora grej så fick jag åka som uppvärmare för något som hette "Rock runt riket". Det hade jag sett fram emot enormt mycket men det regnade och blåste något fruktansvärt så det var kaos och lervälling under hela turnén. Jag kommer ihåg att jag tänkte "är det så här det ska vara? Är det det här jag har jobbat så hårt för hela mitt liv?".

TT: Finns det någon låt som du och GES alltid spelar?

- Vi lär ju inte komma undan att spela "När vi gräver guld i USA", men det vill vi inte heller.

TT: Vilken scen drömmer du om att få spela på?

- Jag har ju redan spelat på de flesta scenerna i Sverige. Men jag är lite avundsjuk på dem som spelat ensamma på typ Ullevi eller Stadion, det har jag aldrig gjort och det kommer nog aldrig hända heller. Det måste vara coolt att känna att man ensam har dragit dit 50 000 personer.

TT: Vad tar du alltid med dig på turné?

- Ett Playstation. Jag gillar att vara själv på hotellrummet och då kan det vara bra att spela lite, så att man inte bara sitter och kollar på någon jävla tv-serie och degar. I sommar ska jag spela "Far cry 5" och "Fifa 18" och göra mitt eget landslag.

TT: Så du spelar alltid innan spelning?

- Ja, och så brukar jag sjunga upp till Frank Sinatra eftersom vi har väldigt lika röstregister.

- Men det allra sista jag gör innan spelning är att gå på toaletten, oavsett om jag behöver eller inte. Jag har glömt någon gång – och det misstaget gör jag aldrig om.