George Clooney uppmanar Joe Biden att hoppa av

I en debattartikel i New York Times vädjar George Clooney till Joe Biden att hoppa av valkampanjen och lämna plats för en ny kandidat. Annars kommer Demokraterna förlora valet, befarar han.

ANNONS
|

”Vi kan stoppa huvudet i sanden och be om ett mirakel i november, eller så kan vi tala sanning”.

Så skriver George Clooney i en debattartikel i New York Times på onsdagen. Detta bara en månad efter att tillsammans med bland andra Barbra Streisand och Julia Roberts ha dragit in knappt 280 miljoner kronor till Bidens kampanj på en gala i Los Angeles. Den stora summan gjorde insamlingen till den största någonsin för en enskild demokratisk presidentkandidat.

”Det handlar om ålder”

I sin artikel uttrycker Clooney oro över Bidens höga ålder, och menar att presidenten inte är samma man som när han kandiderade 2020. Clooney hänvisar särskilt till den uppmärksammade debatten mellan Biden och Trump som hölls tidigare i juni.

ANNONS

”Var han trött? Ja. En förkylning? Kanske. Vi är alla skräckslagna över möjligheten att Trump får en ny omgång att vi valt att ignorera alla varningstecken. Är det rättvist att poängtera det här? Det måste det vara. Det handlar om ålder. Ingenting mer. Det är irreversibelt. Vi kommer inte att vinna i november med den här presidenten. Det är inte bara min åsikt, det tycker också varje senator, kongressledamot och guvernör som jag har pratat med privat. Varenda en, oavsett vad han eller hon säger offentligt.”

Flera kända profiler

Clooney uppmanar också andra bland Demokraternas toppskikt, som Nancy Pelosi och Chuch Schumer, att få Joe Biden att träda åt sidan.

George Clooney är inte ensam bland kändiselitens Demokrater att vädja om Bidens avhopp. Tidigare i veckan gjorde bland andra skådespelaren Rob Reiner och författaren Stephen King inlägg på X där de uppmanade Biden att hoppa av.

Läs mer på GP kultur:

LÄS MER:Clooney och Roberts drog in miljoner till Biden

LÄS MER:Clooney ville lösa strejken – blev avfärdad

LÄS MER:Vem kan ersätta Joe Biden som presidentkandidat?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS