Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FOTO: TT

Game of Thrones-symfoni gästar Sverige

I maj nästa år kommer symfoniturnén "Game of Thrones – Live Concert Experience" till Stockholm.

I ett pressmeddelande skriver arrangören Live Nation att symfonin "Game of Thrones – Live Concert Experience" kommer till Sverige. Föreställningen leds av Ramin Djawadi, kompositören som även står bakom musiken i HBO:s serie och är en fortsättning på den turné som gick av stapeln tidigare i år.

Symfonin kommer att besöka 45 städer i Europa och Nordamerika, bland annat London, Paris, Berlin, New York, Los Angeles och även Stockholm. Spelningen i Sverige äger rum den 31 maj nästa år i Ericsson Globe.

Idén kläcktes för tre år sedan

Förutom musiken vi känner igen från tv-serien, kommer nya låtar att framföras och det hela ska ackompanjeras med bilder från sjunde säsongen. Dessutom kommer det hela att framföras på en ny scendesign.

– Att framför "Game of Thrones Live Concert" för publik tidigare i år var en dröm som besannades. Speciellt med tanke på att det är sprunget ur en idé som kläcktes för tre år sedan, säger Ramin Djawadi i pressmeddelandet.

Känd som kompositör för filmer och serier

Förutom Game of Thrones, är Ramin Djawadi även känd för att ha gjort musiken till "Iron Man", "Pacific Rim", "Clash of Titans och "Warcraft". Dessutom har han nominerats för musiken till tv-serierna Westworld, Flash Forward och Prison Break.

Biljetterna släpps på fredag den 29 september klockan 10.00.