Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Göthe får Seldahlpriset

Pjäsförfattaren, regissören och skådespelaren Staffan Göthe blir den första mottagaren av Viveka Seldahls pris. Det delas ut ikväll på filmfestivalen.
Viveka Seldahls pris på 25 000 kronor och ett konstverk gjort av Stina Wollter delas ut till "en förtjänt film- eller teaterarbetare, som verkar i Viveka Seldahls anda".

Det allra första priset går till pjäsförfattaren, regissören och skådespelaren Staffan Göthe, med motiveringen "Med tack för en konstnärlig gärning kännetecknad av integritet, sanningslidelse, ömhet och humor, helt och hållet i Viveka Seldahls anda."

Priskommittén består av Sven Wollter, Pernilla August, Karl Seldahl, Cecilia Ljung och Angelica Lundqvist. Priset delas ut ikväll på biografen Draken.

Sedan 2004 är Staffan Göthe professor vid Scenskolan i Malmö. Tidigare har han arbetat som skådespelare och regissör vid bland annat Folkteatern i Göteborg, Riksteatern och Dramaten. Han har skrivit ett tjugotal pjäser, bland dem La strada del amore, En uppstoppad hund och Den perfekta kyssen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.