Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Delar av utställningen Evert Taubes värld lånas ut till Göteborgsoperan. Arkivbild.

Göteborgsoperan lånar Taube-utställning

Utställningen Evert Taubes värld var en del av Liseberg i flera år. Nu ligger den nedpackad i lådor. Men Liseberg meddelar att de kommer att behålla föremålen – och låna ut till Göteborgsoperan.

Delar av utställningen Evert Taubes värld kommer att lånas ut till Göteborgsoperan, vilket meddelas i ett pressmeddelande. Mellan den 30 juni och den 13 augusti finns flera av föremålen i foajén, lämpligt i anslutning till den 12–13 augusti då Sven-Bertil Taube sjunger sin fars låtar med operans orkester.

Samtidigt rapporterar Göteborgs-Posten att Liseberg kommer att behålla utställningen i sin ägo tills vidare, efter ett styrelsebeslut på måndagen. Flera intressenter ska ha varit på jakt efter föremålen.

- Vi känner att vi har ett ansvar för samlingen. Det är viktigt att den tas över i sin helhet och att utställningen kommer vara publik, säger styrelseordföranden Gunilla Carlsson till tidningen.

År 2007 köpte Liseberg – som ägs av Göteborgs kommun – flera föremål från Evert Taubes dödsbo och skapade ett museum av dem. Sedan en tid tillbaka ligger de dock nedpackade i lådor, och i lokalerna huserar i stället en Håkan Hellström-utställning.

Gunilla Carlsson berättar för GP att de planerar att låna ut Evert Taube-föremålen till ytterligare institutioner.