Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Truckstop Alaska

Göteborgsklubb hotas med saftiga böter

Truckstop Alaska har överskridit den lagliga ljudvolymen med två decibel. Boten riskerar att bli ett hårt slag mot den ideella föreningen.

Göteborgsklubben Truckstop Alaska riskerar att bli bötfällda. Enligt Göteborg Direkt, som var först ut med nyheten, kan straffavgiften bli så mycket som 50 000 kronor. Detta efter att klubben överskridit den lagliga gränsen för ljudvolym.

Bakom ansökan till mark- och miljödomstolen står miljöförvaltningen. De menar att Truckstop Alaska överskridit volymen med två decibel. Det hela började efter ett besök år 2015 när New York-gruppen Swans gästade Truckstop Alaska.

Köpte utrustning  – som var svår att kalibrera

Göteborg Direkt skriver att arrangörerna försett besökarna med hörselskydd och att gästerna ska ha varit medvetna om den speciella spelstilen.
– Vi är en ideell förening och ekonomin är knapp. Därför köpte vi in billig mätutrustning efter besöket, säger Teresa som är ljudtekniker hos Truckstop Alaska.

Har skickat in överläggande

Men den utrustning man köpt in var felkalibrerad. Detta resulterade i att man den 25 april överskridit ljudvolymen igen och nu hotar alltså saftiga böter. Det kommer att bli ett hårt slag för föreningen, menar Teresa.
– Vi har nu köpt ny utrustning som är mer professionell. Men vi lägger undan alla pengar vi kan för att kunna betala boten ifall det blir så, säger hon och tillägger:
– Men vi trodde hela tiden att vi gjort rätt.

Truckstop Alaska har nu skickat in ett yttrande till mark- och miljödomstolen. Hur utfallet blir återstår att se.