Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Musikalen Singin´in the rain på Oscarsteatern i Stockholm.

Göteborg kan få succémusikal

Singin in the rain är succéfilmen som blev succémusikalen som slagit rekord med nio Guldmasker, det svenska privatteaterpriset. Kanske gästspelar föreställningen i Göteborg nästa vår.
Singin' in the rain från 1952 skildrar den skoningslösa övergången mellan stumfilm och talfilm med humor och musik. Sedan blev det en scenmusikal som sedan i höstas spelas på Oscarsteatern i Stockholm. Filmen fick aldrig någon Oscar men stockholmsuppsättningen tog i veckan hem inte mindre än nio Guldmasker, svensk privatteaters egen Oscar.
Det är redan klart att föreställningen får en fortsättning i höst, med nypremiär 6 september. Blir det lika stort publiktryck då kan den spelas även nästa vår. Och då kan det bli aktuellt med gästspel i Göteborg.
- Vi skulle ju gärna vilja flytta ned den, säger producenten Vicky van der Lancken, men vi vet inte riktigt om vi kommer att kunna få ihop det.
Det är många inblandade, spelschemat har precis blivit klart för hösten, och inte helt lätt att hitta rätt lokal för den krävande föreställningen. Om någon månad tror van der Lanken att de ska vara ett steg på väg.
Under tiden sjunger både ensemblen och teamet bakom i guldmaskregnet.
- Det har aldrig hänt tidigare, vi går och nyper oss i armen hela tiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.