"Göteborg är världens näst bästa stad"

ANNONS
|

- Det blir tvåsträngad bas, fyrverkerier och mycket rock n roll-energi, säger Jesper Binzer, sångare och gitarrist i D-A-D, när han sitter i bilen på väg ut till sitt sommarställe.

På lördag spelar de på festivalen Holmens Rock i Frihamnen. Efter att ha spelat in en skiva i Göteborg har bandet tillbringat mycket tid i staden och säger sig ha bra koll på Långgatorna.

- Göteborg är världens näst bästa stad!

Vilken är den bästa?

- Jag måste ju vara lite patriotisk och säga Köpenhamn. Men det där skiftar mycket och jag gillar stora städer i Tyskland, som München och Frankfurt.

ANNONS

Nästa firar D-A-D 30 år, eller Disneyland After Dark som de hette innan de skulle slå internationellt i slutet av 80-talet och fick böja sig för det amerikanska filmbolagets önskningar.

- Så nästa år blir det 30-jubileum och vi kommer spela mer låtar från hela vår karriär. Nu när vi turnerar runt spelar vi bara handplockade hits. Precis de låtar vi tycker om mest, säger Jesper Binzer.

Själv går han gärna på konserter, senast såg han Bad Religion i Köpenhamn härom dagen, men det kan infinna sig en viss festivalmättnad när han själv har spelningar ofta. Det är inte heller helt oproblematiskt att gå på konsert innan han själv ska upp på scen.

- Rock n roll-energin man har i sig, det är som att man tar man emot och ger den från samma ställe, säger han och menar att han kan behöva spara all energi till sin egen show.

Efter snart tre decennier och elva studioalbum skulle det eventuellt vara lätt att tröttna på varandra, men Binzer tycker fortfarande att bandet har kul ihop.

- Det är magiskt när vi spelar och komponerar tillsammans, det händer någonting speciellt. Och när man spelar live är publiken en stor det av det alltihop. Ibland tar det en eller två låtar men sedan är vi alla igång. Det är the power of music.

ANNONS

Dessutom är rutinen ingen nackdel. D-A-D vet hur man gör en bra show.

- Vi har 30 års utbildning i rockparty!

ANNONS