Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ludwig Göransson tackade regissören Ryan Coogler och hälsade till familjen hemma i Sverige från scenen.

Göransson om Oscarsvinsten: "Känns helt sjukt"

Ludwig Göransson fick sitt drömpris på Oscarsgalan för originalmusiken i storfilmen "Black Panther". Några timmar senare har han inte hunnit smälta bedriften.

Från scen på Dolby Theatre i Los Angeles tackade han filmens regissör Ryan Coogler, som han samarbetat med i många år, och han sade att han delar priset med de afrikanska musiker som han arbetat med i filmmusiken.

- Att arbeta med dig har varit en stor ära. För tolv år sedan satt vi i ett korridorrum och gjorde vår första låt, nu är vi här tolv år senare och firar ett av de viktigaste filmögonblicken någonsin, sade Göransson och syftade på Coogler.

Även mamma, pappa och syster i Sverige fick hälsningar.

- Jag vill också dela det med min mamma och pappa och syster, de insisterade på att jag skulle spela gitarr. Och min fru Serena, jag älskar dig så mycket, sade han.

"Njuter av stunden"

Han har vunnit flera tunga priser tidigare. För några veckor sedan gick han hem med tre statyetter från Grammygalan. Men hans första Oscar smäller ändå högst. När TT får tag i honom i telefon efter galan sitter han i en bil på väg till Jay Z:s Oscarsparty.

- Jag har inte hunnit ta in allt och ta itu med gratulationerna och så. Vi bara åker runt och njuter av stunden, träffar alla vänner och folk som har jobbat med filmen. Det känns helt sjukt alltså.

TT: Var har du statyetten?

- Den håller jag i handen nu. Då kommer man in överallt.

Ludwig Göransson beskriver sin upplevelse av Oscarsgalan som mycket nervös.

- Mitt pris delades inte ut förrän under de sista 20 minuterna. Vi fick sitta och vänta och vara nervösa så länge. Jag trodde inte att jag skulle vinna men det blev som en surrealistisk dröm att stå där uppe och prata om Ryan och hur mycket filmen har betytt.