Fyra tunga bokningar till Liseberg

Mastodon, Graveyard, LOK och Raubtier dyker alla upp på Nöjesparken i sommar.

ANNONS
|

Den 26 juni äras stora scenen av Mastodon och Graveyards närvaro. Amerikanska Mastodon bildades år 2000 och kammade 2018 hem en amerikansk Grammy för låten "Emperor of Sand". Spelningen på Liseberg den 26 juni blir deras enda Sverigespelning i sommar.

Nästa hårdrockskväll blir den 8 juli då Göteborgsbandet Lok, som förra året återförenades efter nära 20 år, ställer sig på Stora scenen tillsammans med norrländska metalbandet Raubtier.

LÄS MER:Liseberg ska ta extra betalt för sina konserter

Nöjesparkens konsertprogram för 2020 börjar nu ta form. Sedan tidigare är bland andra Tom Jones och Faith No More, Gwen Stefani, Brad Paisley och Joel Alme klara för spelningar på Stora scenen i sommar.

ANNONS

Liseberg inför från sommaren också en ny prismodell för konserterna, som kommer göra det dyrare för besökarna. Efter klockan 18 kommer entrén till parken istället att vara 295 kr under de kvällar då det är konsert på Stora scenen. Då ingår även ett Lisebergskort som ger entré till resterande öppetdagar och konserter samma år. Den ordinarie Lisebergsentrén kommer fortfarande att gälla innan 18. Anledningen är förändringar i musikbranschen som gör att artister blir dyrare och dyrare att boka.

LÄS MER:Lisebergs beslut slår mot den unga konsertpubliken

– Det här paradigmskiftet i musikbranschen blir bara tydligare och tydligare. Nu är det liveframträdanden som står för artisternas inkomster och inte försäljningen av plattor som tidigare har varit det dominerande, sa Per Alexanderson till GP tidigare i februari.

ANNONS