Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/9

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Freddie Wadlings kabinett öppnar i sommar

Wadlings teckningar, skräckrekvisita och ockulta objekt ställs ut.

Det är Freddie Wadlings livskamrat Bella och gode vännen och kollegan Henryk Lipp som haft det främsta ansvaret med att bygga upp det som nu kallas Freddie Wadlings kabinett, utställningen som öppnar på Göteborgs stadsmuseum den 2 juni.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Materialet till utställningen utgörs av de saker som undkom lågorna när paret Wadlings villa brann 2014. Till huset hörde ett garage som inte eldhärjades och där visade sig finnas en hel del material som nu sorterats och ska visas upp för allmänheten.

LÄS MER: Så mycket bättre var Freddie-tolkningarna

Skräckrekvisita och ockulta objekt

I första hand handlar det om Freddies egna skisser, teckningar och foton men också annat han samlat på sig: tidningar, böcker, affischer, skivor och en del skräckrekvisita samt ockulta och religiösa objekt.

"Komplex värld"

"Om du frågar mig hur det såg ut inuti hans värld, inuti hans universum, så kan jag inte säga det. Hans värld var så komplex. Och så egen", säger Henryk Lipp i ett pressutskick.

"Som jag ser det hade Freddie det varmaste, renaste och oskuldsfullaste hjärta på denna jord. Vilket kanske inte alla skulle hålla med om, haha", konstaterar Bella Wadling.

Freddie Wadling gick bort den 2 juni 2016.

LÄS MER: Freddie Wadling död - blev 64 år

LÄS MER: Freddie Wadling begravs

LÄS MER: Så hedras Freddie Wadling i "Så mycket bättre"